nlc.hu
Család

Nemcsak Pfizerből, más oltásból sem rendelünk

Nem csak Pfizerből, más vakcinából sem rendelünk

A külügyminisztérium szerint elegendő vakcinával rendelkezünk, ezért Magyarország nem rendel további oltóanyagot.
Sinpharm kínai oltás

Nemcsak az EU-s vakcinákból nem rendelünk majd, hanem indiaiból és további kínaiból sem – derül ki a külügyminisztérium atv.hu-nak küldött válaszából.

Egy indiai hírforrás, a Hindustan Times News arra utalt egy hétfői cikkében, hogy Magyarország 1 millió dózist rendelhet a Bharat Biotech és az Indiai Orvostudományi Kutatási Tanács (ICMR) által közösen kifejlesztett koronavírus elleni Covaxin oltóanyagból.

Egyik vakcinából sem rendel Magyarország. Elegendő vakcinával rendelkezünk, és ez a jövőben is így lesz

– reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya az ATV-nek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy Magyarország nem kíván részt venni a brüsszeli vakcinbeszerzés következő fejezetében. Mint mondta, Magyarországnak több mint 10 millió nyugati vakcina áll rendelkezésére (a már lekötött, de még le nem szállított mennyiséget is beleértve – a szerk.), amelyekkel egy harmadik oltás szükségessége esetén mindenkit újra tudnak oltani, ráadásul keleti vakcinák is rendelkezésre állnak.

Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában azzal érvelt, hogy 2022 második felében „mi már rendben vagyunk”, mert lesz magyar vakcinagyárunk. Közben kiderült az is, hogy Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely jelezte, hogy nem vesz részt az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében.

(Kiemelt kép: MTI / Komka Péter)

Jön a magyar vakcina:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top