nlc.hu
Család

Így alakul a fertőzöttek száma megyék szerint

Ezekben a megyékben a legrosszabb a koronavírus-helyzet – Indokolt lehet a szigorítás?

Miután az NNK részéről Galgóczi Ágnes bejelentette, hogy akár régiónként más korlátozások lehetnek a járványhelyzettől függően, érdemes megnézni, melyik megyékben a legrosszabb a helyzet az országban.

A kormány egyelőre nem jelezte, hogy régiónként változtatna a járványügyi korlátozások erősségén, de a szerdai kormányülésen akár még ez is szóba kerülhet, ugyanis valószínűleg nem véletlenül beszélt erről Galgóczi Ágnes az NNK részéről. A dolog egyáltalán nem lenne példátlan, ugyanis tavaly tavasszal is korábban nyitott a vidéki Magyarország, mint Budapest. Egy ilyen lehetséges változás előtt persze nem árt tudni, hogy hol mennyire drámai a helyzet az országban, és ennek a hvg nézett utána március első két hetének adataiból kiindulva. Jelenleg így fest a lista:

Jöhetnek a megyék szerinti korlátozások? (fotó: Pixabay)

Jöhetnek a megyék szerinti korlátozások? (Fotó: Pixabay)

  • Az első helyen Pest megye áll, ahol március első hetében 5142 új fertőzött volt, ami március második hetére már 8540-re ugrott fel. Lakosságarányosan nézve a százezer főre vetített szám 395-ről 656-ra ugrott fel egyetlen hét alatt.
  • A második helyen Komárom-Esztergom megye áll, ahol lakosságarányosan egy hét alatt 572-ről 788-ra emelkedett az új fertőzöttek száma százezer főre vetítve.
  • A lista harmadik helyén Budapest található, ahol az első héten még 6516, míg a másodikon már 10 109 új fertőzöttet találtak, és ez százezer főre vetítve úgy fest, hogy 372-ről 577-re ugrottunk.
  • A negyedik helyen Győr-Moson-Sopron áll, ahol 468-ról 645-ra nőtt a százezer főre kivetített szám egyetlen hét alatt.
  • Somogy megye jelenleg az ötödik legátfertőzöttebb, itt 596-ról 754-re nőtt a heti adat.
  • Ezután csökkenő sorrendben Fejér, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyék következnek, ahol nagyobb ütemben, 130-150-es heti növekedést produkálva nő az új fertőzöttek száma. Legkevésbé Békés, Tolna, Jász-Nagykun és Zala megyékben terjed a járvány.

Ha nem két hét összehasonlításából indulunk ki, hanem csak az elmúlt egy hét fertőzötteinek számából, kicsit más lesz a lista, és ezt Karácsony Gergely mutatta be egy ma reggeli Facebook-bejegyzésében.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top