nlc.hu
Család

Karácsony nem tud külön fővárosi korlátozásokról

Karácsony Gergely nem tud arról, hogy külön Budapestre vonatkozó korlátozásokat vezetnének be

Mióta az NNK bejelentette, hogy a jövőben régiónként eltérő korlátozásokat vezethetnek be, sokan kérdezik, hogyan érinti ez Budapestet, ahol jelenleg a legtöbb a fertőzött. Erre reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a Facebook-posztjában arról ír, hogy sem ő, sem pedig a városvezetés nem kapott tájékoztatást arról, hogy a fővárosban más típusú korlátozásokat vezetnének be a fertőzöttek magas számára adott válaszul. A főpolgármester szerint bár a helyzet nagyon rossz, és puszta számadatok alapján valóban Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, ez pusztán annak köszönhető, hogy ebben a régióban élnek a legtöbben Magyarországon.

Jópáran kérdezték a hosszú hétvégén, hogy az NNK bejelentése, amely szerint régiónként eltérő korlátozó intézkedések...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 15., hétfő

Sokkal beszédesebb adatnak tartja a lakosságarányos számokat, mert ez mesél igazán hitelesen a lakosság átfertőzöttségéről. A legtöbb megyében a heti statisztikák alapján százezer lakosra 400-600 fertőzött jut jelenleg, és ebbe a kategóriába tartozik Budapest is. Pest megye, Fejér, Nógrád és Győr megyékben jelenleg 600-800 fertőzött jut százezer emberre, Komárom és Somogy pedig már 800 fölött jár, vagyis arrafelé a legsúlyosabb a helyzet. Hozzátette, hogy senkit nem szeretne megnyugtatni azzal, hogy nem Budapesten a legrosszabbak az adatok, ugyanis a helyzet mindenhol nagyon rossz.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top