nlc.hu
Aktuális

Galgóczi Ágnes a járványhelyzetről

Megyénként eltérő járványügyi intézkedések jöhetnek

Még hetek telhetnek el, mire láthatóak lesznek az eddigi lezárások, szigorítások hatásai.
kijárási tilalom

Több mint 8000 beteget ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, és már 1005 ember igényel lélegeztetőgépes támogatást – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője a közmédiával. Tájékoztatása szerint folyamatosan emelkedik az oltásra regisztráltak száma: már csaknem 3 millióan igényelték a vakcinát, akik közül mintegy 1,6 millióan 60 év felettiek.

Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-fertőzés lappangási ideje 14 nap, ezért a kontaktusok csökkentését követően legalább ennyi idő kell ahhoz, hogy csökkenjenek az esetszámok is. Kiemelte: mivel a vírus brit mutációja sokkal könnyebben terjed a korábbinál, még hetek telhetnek el, mire láthatóak lesznek a lezárások hatásai.

Elmondása szerint az országban mindenhol terjed a vírus, Budapest és Pest megye a legérintettebb. Folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi adatokat, és akár olyan döntések is születhetnek, hogy megyénként, régiónként eltérő járványügyi intézkedéseket vezetnek be.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top