nlc.hu
Aktuális

Karácsony budapesti oltópontjai

Itt nyitna oltópontokat Karácsony, közzétette a budapesti listáját

Hat helyszínt jelölt meg a főpolgármester.
oltás

Karácsony Gergely szerint Szombathelyhez hasonlóan Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához tömeges, városi oltópontok kialakításával. 

„Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat”posztolta közösségi oldalán a főpolgármester, majd listázta az esetleges budapesti oltópontokat.

„Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezzük kialakítani:
1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont
2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont
3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont
4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont
5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont
6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont
Amennyiben további helyszínek bevonására is szükség lehet, a BMSZKI által működtett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható” – tette közzé listáját.

A szombathelyi háziorvosok is önkormányzati oltópontokat szeretnének, ahogy arról a Dr. Nemény András polgármester úr...

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, March 14, 2021

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / Soós Lajos

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top