Aktuális

Mindenkinek ingyenesen jár 2 OKJ-s képzés vagy tanfolyam

A legújabb szabályozás értelmében mostantól mindenki ingyenesen végezhet el két OKJ-s tanfolyamot, képzést. Ne hagyd ki a lehetőséget!

A legújabb szabályozás értelmében mindenki két szakmát, szakképesítést szerezhet ingyenesen, állami támogatással.

Nappali OKJ-s képzésre is jelentkezhetsz

A korábbi szabályozást, amely szerint, ha elmúltál 21 éves, akkor esti vagy levelező tagozatra jelentkezhettél, eltörölték, és a korhatárt felemelték 25 éves korra. 25 év felett felnőttoktatásban vehetsz részt, amely természetesen ugyanúgy ingyenes, függetlenül az oktatás munkarendjétől, vagyis az nappali, esti, levelező vagy távoktatásban működik.

Mindenkinek ingyenesen jár 2 OKJ-s képzés vagy tanfolyam

Érettségivel és diplomával is jelentkezhetsz az ingyenes képzésekre

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő bármelyik két képzést ingyenesen végezheted el, ha érettségivel vagy diplomával rendelkezel. A képzések időtartama maximum három év lehet. Ugyanakkor az OKJ-s tanfolyamok képzési időtartama nem számít bele az államilag finanszírozott felsőoktatási képzések idejébe, így azoknak akiket ösztöndíjas szakra vettek fel, továbbra is jár a 12 féléves támogatás.

Az OKJ-s képzések elvégzéséért, ha szakirányú főiskolára vagy egyetemre jelentkezel, az intézmények általában 24 többletpontot számítanak be a felvételi során.

További tanfolyam témájú cikk az NLCafén

Forrás: Pályázatfigyelő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top