Budapest Ritmo fesztivál az Akváriumban

nlc | 2017. Október 03.
Könnyen lehet, hogy az idei fesztiválszezon egyik legjobb programját rendezik meg a hétvégén az Akváriumban. Huszonkilenc ország fellépője 24 koncerttel szórakoztatja a kelet-európai fúziós zenére fogékony közönséget a második Budapest Ritmo fesztiválon.

Idén másodjára rendezi meg október első hétvégéjén a Hangvető és a CAFe Budapest a Budapest Ritmo fesztivált, ahol 24 koncert, 29 ország fellépői, szakmai konferencia és egy nyolc koncertből álló showcase-nap várja a közönséget.

A fesztivál, hagyományainak megfelelően, igyekszik összehozni és elsőként bemutatni a legjobb magyar és külföldi előadók közös produkcióit. Lajkó Félix, a magyar hegedűvirtuóz ezúttal egy lehengerlő lengyel népi-klasszikus vonósbandával, a VOŁOSI-val hozza tűzbe a közönséget.

A Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band összeállásával a délszláv tamburazene ifjú magyar titánjai a holland klezmeregyüttessel lépnek fel közösen, míg Miczura Mónika, az Ando Drom egykori legendás énekesnője a tunéziai Jawharral ál együtt színpadra. Harcsa Veronika a Transglobal Undergrounddal és a Fanfara Tiranával, egy albán rezesbandával alkot robbanékony elegyet.

Rajtuk kívül Közép- és Kelet-Európa legjobbjai mellett Dél-Amerika és Afrika aktuális előadói zenélnek majd a város szívében, az Akváriumban három napon át.

Fellép még a Budapest Ritmo fesztiválon:

Exit mobile version