A tetőn töltötte az éjszakát az iskolaigazgató

nlc | 2017. Október 28.
Szerencsére nem egy alkoholos befolyásoltság állapotában eltévedt tanárról van szó, hanem egy nagyon kedves kezdeményezésről.

Az eset egy Detroithoz közeli kisvárosban, Farmington Hillsben történt, ahol a helyi Forest Elementary School igazgatója, Steven Vercellino kedves fogadást kötött az iskola tanulóival. Az iskola ugyanis minden évben adománygyűjtő akciót szervez, amellyel az iskolát támogatják.

A diákok idén húszezer dollár (közel 5 és fél millió forint) összegyűjtését tűzték ki célul, Vercellino pedig azt mondta, ha sikerül nekik, vállalja, hogy egy éjszakát az iskola tetején tölt.

Steven Vercellino mindenre gondolt: még olvasólámpát is vitt magával (Fotó: Forest Elementary)

„Ez a mókáról is szól és a közösségi érzés erősítéséről” – mondta Vercellino a Today-nak adott nyilatkozatában. „Mindenki csak nyer vele, mivel így be tudunk szerezni például új könyveket a könyvtárunk számára, amit aztán a gyerekek használhatnak, ők pedig részei lehetnek valaminek ami fontos, de közben vicces is.”

Az összeg végül sikeresen összegyűlt, az igazgató úr pedig tartotta a szavát: hozott magával egy sátrat, egy hősugárzót, sőt, még egy éjjeliszekrényt és egy olvasólámpát is elhelyezett a tetőn. A többi tanár pizza formájában gondoskodott az élelmezéséről, más látogatói pedig kávéval és forró csokoládéval látták el.

A gyerekek imádták a különös ötletet (Fotó: Forest Elementary)

„Nagy örömujjongás volt” – mesélte a feltehetően magyar származású Laura Nemeth, a helyi szülői munkaközösség vezetője. „A gyerekek nagyon izgatottak voltak. Az igazgató úr csütörtök délután ment fel a tetőre, így a hazafelé induló gyerekek már láthatták a felállított sátrat és a lámpát is. Több gyerek éjszaka is meglátogatta, ők is legalább ennyire izgatottak voltak.”

„Az egyik családban van egy nagyon aranyos kisfiú-kislány testvérpár, ők még egy plüssmacit is hoztak, hogy ne legyek egyedül” – mondta Vercellino. „Ez igazán édes volt.”

Az jó fej iskolaigazgató meglepte a hazafelé induló tanulókat (Fotó: Forest Elementary)

Az igazgató úrnak végül annyi látogatója akadt – beleértve a helyi tévéstábokat is – hogy végül nagyjából két óra alvással kellett beérnie. Ráadásul másnap tartotta az iskola a halloween alkalmából rendezett jelmezes buliját, ezért a másnapi tanítás után késő estig a helyszínen maradt.

„Elképesztő volt, bár biztos nagyon kimerült a végére” – tette hozzá Susan Macshara, aki szintén a szülői munkaközösség tagja. „Szülőként nem kívánhatnánk jobbat a gyerekeinknek.”

Exit mobile version