nlc.hu
Szabadidő

Idegenek 64 pár apró cipőt küldtek egy tyúknak, hogy könnyebben tudjon járni

Kedves idegenek 64 pár apró cipőt küldtek egy tyúknak, hogy könnyebben tudjon járni – fotók

Vannak kedvencek, amikre tulajdonosaik azért adnak rá bizonyos kiegészítőket, ruhákat, mert szeretnék megvédeni őket az időjárási viszontagságoktól. Nubz, egy aranyos tyúkocska esetében más a helyzet, neki egészségügyi okokból kell lábbelit viselnie. Sajnos egy betegség miatt csak apró kis csonkok maradtak a lábujjaiból, emiatt pedig a keményebb felületeken nehezére esik a járás. 

Amikor gazdája, Meesh Davignon ezt észrevette, úgy döntött, megpróbál kutyáknak gyártott cipőket ráadni, hátha ezzel tud segíteni. Az idő őt igazolta, kiderült, ez egy nagyon jó döntés volt, Nubz azóta sokkal magabiztosabban közlekedik, családja, akiken több kutyával, macskával, valamint számos tengerimalaccal és más baromfikkal osztozik pedig nagyon büszke rá. 

Persze kellett egy kis idő, hogy Nubz hozzászokjon a cipellőkhöz, amiket Davignon legkisebb kutyája nem hordott. „Ahogy láttam, hogy egyre kényelmesebb számára a cipő, úgy hagytam rajta egyre hosszabb és hosszabb ideig. Hamarosan sokkal ügyesebben jár bennünk, mint nélkülük, így hagytam, hogy minden durvább felületen viselje ezeket.”

Nubz történetét pedig egyre többen ismerték meg, gazdája szívesen mesélt róla, azt is megmutatta, hogy mozog a kis kerekesszékében, illetve a cipőiben. A követők pedig úgy döntöttek, szeretnék apró ajándékokkal meglepni internetes kedvencüket. 

Nubz már több mint 60 pár cipőt kapott, az élénksárga szandáltól és a lila crocstól kezdve a tornacipőkön az alkalmi csizmácskákig. „Hónapok óta nem számoltam a cipőit, azt hittem, hogy harminc párnál járunk. Nekem egyetlen lábbelit sem kell vennem, mert az emberek folyamatosan küldik az újabb darabokat” – mesélte Davignon, aki azt is elárulta, melyik lábravaló Nubz kedvence, ez nem más mint egy sötétkék csizmácska.

Hozzátette, nagyon hálás mindenkinek, akik ajándékot küldtek vagy segítettek abban, hogy ki tudják fizetni az állatorvosi számlákat. „El sem hiszem, hogy ilyen sokan szeretik az én apró kis tyúkocskámat” – tette hozzá.

 

Nubz, a tyúk kis cipőiben

Fotó: calliope.nubz.insta/Instagram

(via My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top