Csoda szép az új derecskei uszoda, csak épp nem lehet használni

nlc | 2017. Október 30.
Az utolsó csempéig elkészült, mégsem lehet használni a derecskei tanuszodát. A medencéből ugyanis nem lehet a csatornába juttatni a vizet – értesült a Magyar Nemzet. Az ehhez szükséges két berendezést állítólag senki sem rendelte meg a kivitelezőtől.

A derecskei tanuszoda mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy ússzanak benne. Senki sem építette meg ugyanis azt a két aknát, amelyben két egyszerű berendezéssel a városi vízhálózathoz csatlakoztatnák a létesítményt, így egyelőre nem lehet bele vizet engedni. Az uszodát megépítő cég vezetője azonban azt mondja, hogy őket senki sem kérte meg arra, hogy az uszodát úgy tervezzék meg, hogy abból a csatornába lehessen juttatni a vizet, az aknák megépítése pedig eleve a külső szennyvízhálózat része lenne, és ez nem tartozik a Civis Kft. vállalásához.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a vízátemelők telepítését a helyi önkormányzat vállalta, Derecske a munkálatok befejezéséhez anyagi támogatást is kért a tárca szerint. A minisztérium az RTL Klub Híradójának azt válaszolta, hogy a „támogatás biztosítása folyamatban van”.

A Híradó ugyanakkor megjegyzi, hogy az eredeti tervek szerint 2015-ig 22 tanuszodát kellett volna átadni az országban, de eddig csak kettőt sikerült. Az eredetileg 300 millió forintosra tervezett létesítmények az idők során 60 millió forintot drágultak átlagosan.

Exit mobile version