Szabadidő

Legalább egy évet csúszik Budapest legnagyobb fürdőberuházása

Jó, ha a szezon végén kinyit a csillaghegyi strand, amelyet eredetileg 2017 augusztusában akartak átadni. A kivitelező főleg a szakemberhiányt okolja.

Nyolc hónaposra tervezték a csillaghegyi uszoda és strand kibővítését és felújítását, a beruházás mégis egy évet csúszik. A Napi.hu arról ír, a szezon végén talán átadhatják a standot, bár eredetileg ezt tavaly nyárra tervezték. 

csillaghegyi strand (fotó: MTI / H. Szabó Sándor)

A csillaghegyi strand régebben (fotó: MTI / H. Szabó Sándor)

A csúszás egyik oka, hogy a régészeti munkálatok három hónaposra húzódtak, a kivitelezési tervet pedig menet közben többször is módosították. A kivitelező szerint viszont elsősorban a szakemberhiány az oka a késlekedésnek. „Különösen a vasbeton szerkezetek építésénél és a szakiparban súlyos a helyzet. Kényszermegoldásként Kárpátaljáról és még keletebbről importálunk embereket” – nyilatkozta Szabó Lajos, a Kalotherm Zrt. tulajdonosa. Jelenleg a beruházáson dolgozó munkások harmada határon túli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top