Szabadidő

Több száz fát vágnak ki a Csillaghegyi strandon – frissítve

A kivágott fák helyett 94-et ültetnek az új fürdőkomplexum részeként. Az új fürdő egész évben üzemel majd.

246 fát kivágnak, 94-et ültetnek  a Csillaghegyi strandon épülő hétezer négyzetméteres fürdőkomplexum részeként – írja az Átlátszó. A portál szerint a 246 fából mindössze 11-et kell egészségügyi okok miatt kivágni, a többi a fürdőkomplexumnak van útban.

A komplexumot építő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. azt mondta, a hegyoldalban épülő, hétszintes létesítményben helyet kap egy 33×25 méteres úszómedence – ez alkalmas lesz úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések lebonyolítására is – tanmedence, wellnessrészleg, panorámás étterem, egyik szintjén pedig egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsom létesül, hogy a kisgyermekes családok számára egész évben biztosított legyen a fővárosban a fürdési lehetőséget.

Lesz körpanorámás külső élménymedence, szaunavilág, és napelemek fűtik majd a medencék egy részét. A 3,1 milliárd forintos beruházás időtartalma 20 hónap, az új komplexum megnyitása 2018 nyarán várható – olvasható az Átlátszón.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A honlapjukon megjelent cikk kapcsán az alábbi pontosítást tesszük. A tervezők által meghatározott szükséges fakivágás száma 246 darab, azonban hivatalos engedélyt 124 darab fa kivágására kapott Társaságunk. Azonban még az engedélyezett számnál is jóval kevesebb fakivágással számolunk, amelynek pontos meghatározására jelenleg is folynak a tárgyalások. Törekedni fogunk, hogy a kivitelezés során minél több meglévő és egészséges fát megtartsunk, jelen számításaink szerint 62 darab fát kell kivágnunk és 554 darab fa pótlásáról fogunk gondoskodni. A sűrűn fásított telken belül (mely cirka 10 hektár) 554 darab fa elültetése nem biztos, hogy indokolt, ezért a fapótlási kötelezettség teljesítése érdekében fel kívánjunk venni a kapcsolatot a kerületi Önkormányzattal, hogy helyi intézményekbe (óvoda, iskola stb.) fapótlási kötelezettségünkbe történő beszámítással fákat ültethessünk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top