nlc.hu
Szabadidő

Dubajban épül a Hold másolata

Dubajban épül az első Hold-kolónia

A Hold másolatának megépítését tervezik Dubajban, és remélik, hogy ez jelentős hatással lesz az Egyesült Arab Emírségek gazdaságára.

Michael Henderson kanadai vállalkozó áll a MOON projekt mögött, amelynek keretében egy 30 méteres dubaji épület tetején egy gigantikus, 274 méteres másolat készül a Holdról. Belsejében egy mega-üdülőhely lesz, amely egy 4 ezer szobás szállodát, egy 10 ezer férőhelyes arénát, éjszakai klubot és wellness-központot foglal magában. Lesz egy Hold-kolónia is, amely azt ígéri, hogy a látogatóknak olyan érzést nyújt, mintha a Holdon sétálnának.

A becslések szerint 4,28 milliárd fontba kerülő MOON Dubaj projekt évi 2,5 millió vendéget remél. Henderson és társalapítója, Sandra G Matthews szerint ez lehetővé teszi, hogy „jelentősen befolyásolja az Egyesült Arab Emírségek gazdaságának minden aspektusát, beleértve a turizmust is”.

Christopher Davidson Közel-Kelet-szakértő, aki a From Sheikhs to Sultanism című könyv szerzője, azt nyilatkozta, hogy a MOON jól illeszkedik „a dubaji uralkodó elit legitimációs képletébe. Nem demokratikus elitnek tekinthetők, de ennek ellenére erősen hisznek a tudományban és a haladásban – és egy ilyen megaprojekt, mint ez, beleillik a világképükbe” – mondta Davidson.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top