Nincs szeptember Nemzeti Vágta nélkül

NLCafé | 2018. Szeptember 12.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Idén sem múlhat el az ősz első hónapja a Hősök terén megrendezett Nemzeti Vágta nélkül. Az előfutamok már lezajlottak, jöhet a finálé! Szeptember 14-16. között a főszerep tehát a nemzet legjobb lovasaié.

2008. óta rendeznek Nemzeti Vágtát, aminek csak a végső versenyét tartják szeptemberben, hiszen az izgalmas előfutamok már május óta zajlanak az országhatáron innen és túl, hogy a legjobbak kerüljenek csak be a Hősök terén megrendezett, mindent eldöntő vágtára.

A Nemzeti Vágta az elmúlt 10 évben igazi hagyománnyá nőtt, legfőbb értéke és célja a nemzeti összetartás és hagyományaink megőrzése. A győztes lovas pedig azon túl, hogy pénzjutalomban részesül, elnyeri az Arany Sarkantyút, az őt nevező önkormányzat pedig egy évre megkapja a Nemzeti Szablya nevű vándordíjat. A 2018-as Nemzeti Vágta fókuszában a jövő lovas generációja áll, ezért az egész országból jönnek lovas oktatók, lovas klubok és iskolák a legfiatalabb tanítványaikkal. Emellett 110 kishuszár fog felvonulni a Hősök terén.

Nemzeti Vágta 2018 program

Szeptember 14-én az Országkonyha nyitja meg elsőként a kapuit a Nemzeti Vágtán. Itt különféle magyar tájegységek jellegzetes ételeit, bor- és pálinkakülönlegességeit kínálják. Az Andrássy út hagyományos magyar vásárrá változik.
Szeptember 15-én reggel 8 és 12 óra között próbák zajlanak a pályán, majd ezt követi az ünnepélyes megnyitó.

Ki lesz a nemzet legjobb lovasa?

Szeptember 16-án vasárnap rendezik az elődöntőket és döntőket is. Délelőtt a középfutamok és az elődöntők mellett lesz lovas parasport-bemutató és sorverseny, élő lovas tájház, kocsitoló verseny, Győri Ördöglovasok, az Epona Lovasiskola és a Nemzeti Lovas Díszegység bemutatója, ’48-as csatajelenet: hagyományőrző huszárok bemutatója, legjobb barátom a lovam – ápolási, nyergelési bemutató sztárok közreműködésével, csikós és puszta ötös bemutató,  négyes fogatok üldözéses versenye.

16 órától pedig a döntők, amit élő tévéközvetítésben is követhetünk a Duna Televízión: