nlc.hu
Szabadidő

Nemzeti Vágta 2021

Szabadka lovasa, Szabó Nikolett nyerte a Nemzeti Vágtát

Övé lett az ötmillió forintos jutalom.

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén. Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. A 2021 leggyorsabb lovasa címet elnyerő szabadkai versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

Szabó Nikolett,

A győztes Szabó Nikolett – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A döntőben másodikként befutó Nagy Arnold, Heves lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Tamás Csaba, Farkaslaka versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Heves és Abony lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 60 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokban.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top