Hálásan fogadta a segítséget a tűzből kimentett koala

nlc | 2020. Január 14.
Billynek mind a négy mancsa csúnyán megégett. Megmentői azt mondják, az első pillanattól kezdve nagyon szelíden és barátságosan viselkedett velük.

Meglepően barátságosan viselkedett megmentőivel egy koala, aki csúnyán megégett az ausztrál bozóttüzekben – írja a The Dodo. Billyt egy Adelaide Hills-i ház hátsó kertjében találták meg az 1300Koalaz önkéntesei. Rögtön tudták, hogy segítségre van szüksége: amikor leszedték a fáról, amibe kapaszkodott, hangosan nyüszített a fájdalomtól.

Elárvult koalabébi kapaszkodik egy férfi nyakába egy, a Kangaroo Island-i vadasparkban felállított, rögtönzött állatkórházban (Fotó: Peter Parks / AFP)

Billynek mind a négy mancsa csúnyán megégett. Két elkötelezett állatvédő, Lucy és Adam Francis vette magához a sérült állatot, akik azonnal a legközelebbi állatorvoshoz siettek vele, hogy elláthassák a sebeit.

„Mivel a mancsait bekötözték, képtelen mászni és rendesen mozogni, ezért a konyhánkban rendeztünk be neki egy kis kuckót, ahol kényelmesen gyógyulhat, és mindig szem előtt van – mondta a lapnak Lucy. – Egy polifoam lett az ágya, és párnát is kapott tőlünk, hogy kényelmesen ülhessen. Sokkos állapotban volt, amikor megtaláltuk, a bundáját korom és pernye borította.”

Lucvék azt hitték, nehezen boldogulnak majd a sérült, vadonból menekült állattal, de Billy az első pillanattól kezdve kezes volt velük. „Amikor a férjem először kézbe vette, könnyen megmarhatta volna a kezét, de ehelyett megszagolta, aztán gyengéden megnyalta – mesélte a nő. – Az elmúlt napokban nagyon közeli kapcsolatot építettünk ki vele, minden további nélkül engedi, hogy ölbe vegyük, ellássuk a sebeit, és megitassuk vele a vitaminkoktélját – annak ellenére, hogy ezt egyértelműen utálja.”

A hetek óta tomboló ausztráliai bozóttüzekben a becslések szerint eddig legalább egymilliárd állat pusztult el. Az állatmentőknek köszönhetően Billynek esélye van arra, hogy megmeneküljön.

Exit mobile version