nlc.hu
Szabadidő

Wallace, a háziasított varacskos disznó

Kutyaként viselkedik a háziállatként tartott varacskos disznó

A teljesen kiképzett varacskos disznó imádja a hasdörzsölést és a kutyapajtások hajkurászását.

Greg Para Floridában él. Gyerekkora szeretett volna egy varacskos disznót, álma pár éve valóra vált, megérkezett mellé Wallace. Aki akkor még kölyök volt. Azóta teljesen összeszoktak, a nagyra nőtt varacskos disznó mindenhová követi Greget.

varacskos disznó odabújik gazdájához

Wallace és gazdája, Greg (Fotó: Profimédia)

Háromhetes korában került hozzánk, cumiból etettük. Olyan, mint egy hűséges kutya, épp ezért néha varacskos kutyának becézzük. Wallace imádja, ha a hasát simogatjuk” – mondta Greg a Mirrornak.

A varacskos disznó két Jack Russell terrierrel cseperedett fel, így érthető, ha néha kutyaként viselkedik. A kutyákkal is alszik, szeret plüssállatokkal játszani és jól idomított. Fiatalabb korában ugyan rágta a falakat, de már kinőtt belőle.

Nagyon játékos, körbe-körbe rohangál, szeret a lábával vakarózni, és általában is szeret emberek között lenni. Jól hallgat a nevére, jön, ha hívják, és jön hozzám nyafogni, ha éhes vagy fáradt” – meséli Greg, aki 90 állatot gondoz a sarasotai papagájvédelmi intézetben, de Wallace minden bizonnyal a legegzotikusabb.

 Wallace főleg füvet és gyökeret eszik, de bőven kap sertéstakarmányt, kutyaeledelt, almát és szárazon gabonapelyhet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top