nlc.hu
Szabadidő

Mentett kölyökből rendőrkutya

Rendőrkutya lett a kidobott kölyökből

Az állatvédők figyeltek fel a kölyökkutya tehetségére, ma már a brit rendőrség állományát gyarapítja.

Badgert, az akkor hathetes cocker spániel kutyakölyköt három testvérével együtt egy kertben hagyták magára tavaly nyáron, az angliai Redhillben. A kölyköket a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) szervezet vette gondozásába és a Stranger Things karakterei után nevezték el őket Dustinnak, Lucasnak, Elnek and Mike-nak. A kiskutyák súlyosan alultápláltak voltak, szőrük szinte egyáltalán nem volt, ráadásul szem- és fülfertőzések kínozták őket. A több hetes kezelésnek köszönhetően azonban meggyógyultak és örökbe is fogadták őket. Dustin azonban nem tudott beilleszkedni új otthonába, folyamatosan pörgött és intézkedett, amit a gazdái soknak találtak és inkább visszavitték őt az állatvédőknek. 

A szervezetnél különféle ügyességi játékokkal igyekeztek lekötni, például teniszlabdákat kerestettek vele. A kutyus pedig igen ügyesen boldogult a feladatokkal, például szag alapján könnyedén megtalált bármit, így gondozóiban felmerült, hogy akár rendőrkutya is lehetne belőle. 

Badger

Badger (Fotó: Sussex Police)

Felvették hát a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy érdekelné-e őket a kölyök, ők pedig igent mondtak. Dustint, akit Badgerre kereszteltek át, hat hónap alatt képezték ki kábítószer, készpénz és fegyverek keresésére. Steph Barrett rendőrtiszt mellé osztották be és mostanra már több eredményes akciót is maga mögött tudhat. 

„Elmondhatom, hogy kissé túl lelkes is volt, de a sok szeretetnek és a képzésnek köszönhetően visszanyerte az emberek iránti bizalmát, és igazi sikertörténetté vált” – mondta róla Barrett.

via

Még több cuki állat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top