nlc.hu
Szabadidő

Ez a disznó lélekben kutya

Ez a disznó lélekben kutya: rohan a labdák után és pórázon sétáltatják

A disznók sokkal intelligensebbek annál, mint amilyennek a legtöbben tartják őket, és Oakley esete bizonyítja, hogy egészen kitűnő háziállataink lehetnének a kutyák és macskák mellett.

Ha azt mondják neki, hogy „Ül!”, akkor leül. Ha azt, hogy „Fekszik!”, akkor fekszik. És azzal sincs gondja, hogy az utcán pórázon sétáltassák. Szereti, ha simogatják, és messziről kiszagolja, ha futár érkezik a házhoz.

Oakley és gazdája, Josie (részlet a Sun videójából)

Oakley és gazdája, Josie (részlet a Sun videójából)

A Kunakune fajtájú disznót az 51 éves, Gainsboroughban élő Josie Hunt vette magához, miután előző gazdái nem bírtak vele. Oakley kutyás tulajdonságai elsősorban annak köszönhetők, hogy kutyák között nőtt fel, gazdája szerint csak a külseje emlékezteti őt egy disznóra. Van egy saját kis ólja Josie házának kertjében, és amikor a járókelők az utcáról kiszúrják, általában megállnak, mert elsőre nem hisznek a szemüknek. Oakley játékos fajta, ha eldobnak valamit, ő utánafut, és visszahozza. Békés természet, ezért gazdái nem eresztik a többi disznó közé, mert azok folyton csak verekednek. Leginkább a futárokat szokta lesokkolni, mert az érkezésükkor mindig odarohan a kapuhoz és nekitámaszkodva két lábra áll, akárcsak a kutyák szoktak. Debbie Emerson, a Writtle University College állattudományi kutatója szerint hajlamosak vagyunk lebecsülni a disznókat, miközben az intelligenciájuk a kutyákéval vetekszik, és kiválóan idomíthatók, ezért kitűnő háziállatok. Oakley szerinte a körülötte lévő kutyáktól leste el a viselkedésmintákat. Ha szeretnél Oakleyról sok kitűnő fotót nézegetni, kattints a The Sun cikkére.

Disznótörténetek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top