nlc.hu
Szabadidő

Mangalica disznó

Juhnak tűnik, kutyaként viselkedik Angus, a szerencsés mangalica disznó

Angus szeret a többiekkel "disznólkodni", de az emberek előtt inkább kutyaként viselkedik.

Angus, a hároméves mangalica disznó apróbb identitászavarban szenved, ugyanis fogalma sincs róla, hogy ő micsoda/kicsoda is valójában: disznó, kutya vagy birka. A mangalica fajta gyapjas szőrzete ugyanis egy juhéhoz hasonlatos, viszont ugyanúgy kétrétegű, mint egy kutyáé.

Juhnak és kutyának is képzeli magát a disznó

Képünk illusztráció és nem Angus. Fotó: Unsplash

Angus mentett malac, amikor rátaláltak, erősen alultáplált volt, és borzasztó körülmények között élt, de szerencsére hamar új otthonra lelt egy menhelyen. Mondhatjuk úgy is, malaca volt. Angus egyébként viselkedésre teljesen olyan, mint egy kutya, imádja, ha vakargatják a hasát.

Angus, the sole survivor in a local cruelty/starvation case, is proudly showing off his work on a new landscaping...

Közzétette: Peace Ridge Sanctuary – 2020. július 29., szerda

A magyar származású sertésfajta egyébként „téli kabátjában” juhnak tűnhet, nyáron, a nagy melegben viszont leveti a bundáját, teljesen érthető módon. Az 1990-es években a mangalicák száma alig érte el a 200-at, aztán tenyésztésük új lendületet kapott, manapság már egészen gyakorinak mondhatóak. Angus barátkozni viszont más disznókkal barátkozik, és gyakran keveredik kalandokba legjobb barátjával, Wilburral, aki eleinte a legjobban viselkedő sertés volt, míg meg nem ismerte Angust.

(via)

Még több “disznóság”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top