Utazás

Tangás sertést kaptak lencsevégre a rendőrök az autópályán

A malacot eljegyzési ajándékként szállították, mikor a rendőrök közbeléptek.

A rendőrség állított meg és filmezett le egy autót, aminek a rakterére, illetve tetejére egy döglött sertést kötöttek fel, úgy, mintha tangát viselne – írja a Daily Mail cikkére hivatkozva a 24.hu. A levágott disznót a sofőr a fia párjának vitte eljegyzési ajándékként. Valójában a platóra akarta elhelyezni az állatot, de aztán a menyasszony családja meggyőzte, hogy rögzítse inkább a jármű tetejére, mert az jobban néz majd ki.

Fotó: iStock

A férfi egy piros zsinórral felkötötte a kocsira a sertést, ami viszont így úgy nézett ki, mintha tangát viselne, és spárgázna az alá rakott deszkán. 

A pekingi rendőrség egyébként azzal a szándékkal tette fel a disznószállításról készült videót, hogy figyelmeztesse az embereket a túl nagy teherrel megpakolt autó veszélyeire. Egy kommentelő szerint Kína egyes részein hagyományos esküvői ajándék a kocsi tetejére piros szalaggal felköltözött disznó. A sertés ráadásul drága nászajándék, mivel az állat ára komoly mértékben nőtt az országban pusztító afrikai sertéspestis miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top