nlc.hu
Szabadidő

A tűzoltók a hullámokkal küszködtek

8 méteres hullámokkal küzdöttek a tűzoltók, hogy megmentsék a kutyát

A tűzoltók az életüket kockáztatták, hogy megmentsék a hullámok között küszködő állatot. A tűzoltóság közleményében később azt is elárulta, hogy miért tették.

Néhány napja bejelentés érkezett a Minnesotai Tűzoltóságra azzal, hogy egy kutyának elszakadt a póráza, majd egy hajózási csatornába ugrott. A bejelentés után a szakemberek azonnal a helyszínre siettek, ahol a gazdája rámutatott a vízben szenvedő kutyára. A legénység tagjai olyan mentőruhában szálltak vízbe, amely megvédi őket az extrém hideg, illetve jeges víztől is. 

A tűzoltók nyolc méteres hullámokkal küzdöttek, hogy megmentsék a kutyát

A tűzoltók nyolc méteres hullámokkal küzdöttek, hogy megmentsék a kutyát (Fotó: Facebook/Duluth Minnesota Fire Department)

A nagy hullámok, illetve a korlátozott látási viszonyok miatt csak nehezen találták meg az állatot, a helyzetet tovább nehezítette, hogy a kutya színe is sötét volt.

A tűzoltók a Superior-tó nyolc méteres hullámaival küzdöttek, hogy megmentsék a kutyát a fulladástól.

A mentésben résztvevő tűzoltók a kutya nyakörvét meg tudták fogni, hogy ne merüljön el a vízben, azonban a legénységet, illetve az állatot is elkezdték sodorni a hullámok. Hosszas próbálkozás után végül a kutyát, illetve az embereket is sikerült beemelni a csónakba. 

A tűzoltóság közleményében kitért arra is, miért döntöttek úgy, hogy a kutya segítségére sietnek:

„A duluthi tűzoltóság tisztában van azzal, hogy a házi kedvencek mennyire fontosak családjaik számára. A tűzoltóságon megtudtuk, hogy ha ezekben a helyzetekben nem reagálunk a segítségkérésre, akkor a járókelők és a tulajdonosok valószínűleg maguktól intézkednek. Megfelelő kiképzés és felszerelés hiányában ez legtöbbször azt eredményezheti, hogy a segítők, vagy maguk a gazdák kerülnek bajba, és a tűzoltóknak az ő segítségükre kell majd kivonulniuk” – írták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top