Biden már elhiszi, hogy ő lesz a következő amerikai elnök

nlc | 2020. November 05.
Joe Biden egyelőre nem nyilvánítja magát győztesnek, de hiszi, hogy nyerni fog az amerikai elnökválasztáson.

Egyelőre nagyon szoros a küzdelem az amerikai elnökválasztáson, ám Joe Biden egyre magabiztosabb. Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje abbéli meggyőződésének adott hangot helyi idő szerint szerda délután, hogy meg fogja nyerni az elnökválasztást.

Jill Biden férjével, Joe-val egy 2013-as rendezvényen (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images)

„Egyértelmű, hogy elég államot megnyerünk ahhoz, hogy meglegyen az elnökséghez szükséges 270 elektori szavazat” – emelte ki Biden, de hozzátette, hogy Donald Trump korábbi kijelentésével ellentétben ő nem nyilvánítja még győztesnek magát.

„Úgy gondoljuk, hogy mi leszünk a nyertesek, amikor véget ér a szavazatszámlálás” – fogalmazott. Emellett ígéretet tett arra, hogy győzelme esetén megpróbálja egyesíteni a nemzetet, ugyanis szerinte fontos lenne véget vetni annak, hogy a politikai ellenfeleket „ellenségként” kezelik.
    
Ezzel egy időben a CNN hírtelevízió arról számolt be, hogy a demokrata párti jelölt nyert a kulcsfontosságú ingaállamnak számító Michiganben is.
    
Donald Trump eközben a Twitteren győzelmet hirdetett Pennsylvaniában, Georgiában és Észak-Karolinában. Elemzők szerint ezen államokban azonban még nem dőlt el véglegesen a verseny. A bejegyzést a mikroblog-szolgáltató ezért meg is jelölte, és csak a figyelmeztetés kötelező elolvasása után tette elérhetővé.
    
A CNN legfrissebb összesítése szerint Biden 253, míg Trump 213 elektori szavazatot tudhat magáénak eddig biztosan. A választási győzelemhez 270-re van szükség.

(MTI)

Még több Joe Bidenről:

Exit mobile version