Így lett belőlem Harlan Coben elsőszámú rajongója

Caféblog | 2020. November 14.
A (régi) új krimiíró felfedezettem Harlan Coben. Nem tudom, hogyan kerülhetett el az eddigi munkássága, de szerencsére rám talált. Coben kortárs krimiíró, ráadásul igen termékeny, közel harminc bűnügyi regényt alkotott meg.

Húsz regénye magyar nyelven is hozzáférhető. Igazi krimik, így a történetekben nem a vérengzéseké a főszerep, hanem a bűncselekmények felderítésének folyamatáé. Coben történeteinek szálát izgalmasan és gördülékenyen szövi, kiválóak a karakterei, amiket hoz, és minden könyvében legalább az egyik (de van, hogy több) éles eszű karakternek pimasz és szarkasztikus humort ad, ami különösen élvezetessé teszi az olvasást.

Olvass krimit! (Fotó: Pixabay)

Ráadásul Coben az első és egyedüli amerikai író, aki az Edgar-díjat, a Shamus-díjat és az Anthony-díjat is mind megnyerte. A könyvei a moly.hu oldalán rendkívüli olvasottságnak és igen magas elismertségnek örvendenek, 80-91% között mozognak a könyveire adott értékelések. Nem túlzás azt állítanom, hogy a könyvei letehetetlenek, és számomra tartalmassá teszik a hideg őszi estéket, terveim szerint pedig elolvasom minden magyarul megjelent könyvét.

Ha szeretnéd tovább olvasni a Harlan Cobenről szóló írást, kattints a lelkunklapjai.cafeblog.hu-ra!

Jöhet még egy kis krimi?

Exit mobile version