Országos tizenegyesrúgó bajnokság indul, tízmillió a tét

nlc | 2020. November 18.
A verseny szervezői Kubala László utódját keresik.
Laza Tízes címen indult új podcast, nem csak futóknak

Puskás Ferenc is berúgott 35 tizenegyest spanyol pályafutása során, de Kubala Lászlót minden idők egyik legjobb tizenegyesrúgójaként emlegetik, hiszen a büntetői 96,4 százalékát gólra váltotta a Barcelona ikonja – írják az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság szervezői, akik a kérdést is felteszik: vajon van Magyarországon hasonló hatékonyságú futballkedvelő manapság?

„Sokszor halljuk, tizenegyest nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni – írják a szervezők. – De vajon hányat lehet egymás után jól rúgni? Mi kell ahhoz, hogy ebben valaki bajnok lehessen? Ezek a kérdések foglalkoztattak bennünket, szervezőket. Erre a két kérdésre biztosan választ kapunk 2021 májusában, mert akkor kiderülhet, ki Magyarország legjobb tizenegyes rúgója. Mi őt keressük! A megingathatatlant!”

Tizenegyest nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni! (Fotó: Getty Images)

A vállalkozó kedvű érdeklődők számára nem elég jól és pontosan rúgni, mert a kapus mozgását is fel kell mérniük és nagyfokú monotóniatűrés sem árt, mert lehet, hogy akár 30-40 tizenegyest is be kell majd rúgni a megyei döntőig. A selejtezők során egyenes kieséses rendszerben juthatnak tovább a versenyzők, a megyei és az országos döntőket pedig párbajokkal döntik majd el.

A rendezvényt 150 helyszínen rendezik majd, a tervek szerint pedig ötvenezer nevezőt várnak az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságra.

Még több foci az nlc-n:

Exit mobile version