Szabadidő

Digitálisan felújítva nézhetjük újra a híres londoni 6:3-at

November 25-én este lesz a premier, és utána három hónapig lehet visszanézni, hogyan győzte le az Aranycsapat Londonban az angol labdarúgóválogatottat.

A Telekom megszerezte a legendás 1953. november 25-i mérkőzés televíziós közvetítésének kópiáját, amit több hónapos munkával sikerült digitálisan felújítani.

Az eredeti felvételről érdemes tudni, a kor technológiai feltételei nem tették lehetővé, hogy a helyszínről élőben közvetítő BBC filmre rögzítse az adást, ezért egy televízió képernyőjére irányított kamerával „vették fel” a meccset.A mérkőzés digitális felújítását és a gólok kiszínezését a budapesti Melon FX végezte: a stúdió munkatársai 3 hónapon át dolgoznak a BBC-től érkezett 67 éves kópia restaurálásán.

Hogy milyen lett a végeredmény, azt teljes egészében 2020. november 25-én, este hatkor lehet majd látni, ha a  SuperTv2-re kapcsolunk. A csatornánál komolyan készülnek a premierre:  Baumstark Tibor lesz a műsorvezető, Matuz Krisztián pedig a kommentátor, és egy szakértői csapat a félidőben, illetve a vetítés végén is elemzi majd a látottakat, derült ki a mai sajtótájékoztatón,

Aki véletlenül lemaradni a televíziós bemutatóról, három hónapig a Telekom Videotékájában még visszanézheti, hogyan győzött az Aranycsapat. Hogy utána mi lesz a kópia sorsa, egyelőre nem tudni, mert ugyan ez a Telekom birtokában van, a vetítési jogok a BBC-nél vannak. Szabó Béla a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója elmondta, gondolkoznak azon, hogyan lehetne hosszabb távra, vagy éppen örökre megszerezni a legendás mérkőzés vetítési jogait.

 

Puskás Ferenc (Fotó: Central Press/Hulton Archive/Getty Images)

Puskás Ferenc (Fotó: Central Press/Hulton Archive/Getty Images)

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top