nlc.hu
Aktuális

Távolságtartás a focipályán

Foci a távolságtartás jegyében: 37-0-ra kikaptak, mert nem mentek két méternél közelebb az ellenfélhez

Az ellenfél focistái korábban igazolt koronavírusossal találkoztak, ezért a másik csapat játékosai nem mentek közel hozzájuk a pályán. Bizarr mérkőzés lett ebből, csúnya vereséggel.
Focipálya

Egy kis német futballcsapat 37-0-ra elveszített egy meccset vasárnap, mert csak hét játékost küldött pályára, és betartották a kétméteres szociális távolságot – írja a BBC.

A Ripdorf együttese azért játszott így, mert az ellenfél, a SV Holdenstedt II játékosai egy korábbi mérkőzésen kapcsolatba kerültek egy igazoltan koronavírusos focistával. Bár az egész csapat tesztje negatív lett, a ripdorfiak szerint a mérkőzés körülményei nem voltak biztonságosak.

Kérték a meccs elhalasztását, de a szövetség elutasította a kérelmüket. Ha pedig nem lépnek pályára, akkor 200 eurós bírságot kellett volna fizetniük. Ezért választották a játéknak azt a módját, hogy letudják a meccset, de nem közelítik meg az ellenfelet. A másik csapat viszont egyáltalán nem fogta vissza magát, két-három percenként lőttek egy gólt.

A Ripdorf vezetői szerint az ellenfél nem értette meg, hogy nem akarnak semmit sem kockáztatni, míg a Holdenstedt edzője azt mondta, semmi akadálya nem volt annak, hogy lejátsszák a meccset.

Foci és koronavírus az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top