Életmód

Karanténra köteleztek egy focicsapatot egy koronavírusos játékos miatt

A fertőzés miatt egy kupameccset is le kellett fújni.

Elkapta a koronavírust a Pécsvárad focicsapatának egyik játékosa, emiatt az egész csapatot karanténra kötelezték – írja a pecsma.hu

A lap értesülései szerint a település polgármestere, Zádori János élő bejelentkezésben számolt be róla, hogy a Pécsváradi Spartacus SE egyik focistájánál kimutatták a covid-19 vírust. Emiatt a csapat minden tagját és a menedzsment tagjait is hatósági karantén alá helyezték, de a karantén érinti az ellenük hétvégén játszó szederkényi labdarúgókat is. 

A sportolókat hamarosan tesztelik, a fertőzés miatt azonban elmaradt a Pécsvárad-Siklós kupameccs, valamint több pécsváradi programot is lefújtak a fertőzés veszélye imatt. 

Zádori János azt is elárulta, hogy Feked egyik lakója is koronavírusos, valamint felszólította a lakosságot, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírások betartására. 

Koronavírusos lett a pécsvárad egyik focistája

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Magyarországon eközben – a koronavirus.gov.hu weboldlal adatai szerint – 91 fővel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, de szerencsére újabb halálesetről egyelőre nem érkezett hír. 

A focimeccsekre nem vonatkoznak a járványügyi korlátozások, ezzel kapcsolatban tegnap hosszabb Facebook-posztot tett közzé dr. Kunetz Zsombor járványügyi szakértő, aki hangsúlyozta, hogy most különösen fontos zárt térben a maszk viselése.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top