Kiadták a hőségriasztást, pokoli forróság csap le az országra hétvégén

S. Z. | 2021. Augusztus 13.
A várható tartós meleg miatt ismét hőségriasztást adtak ki az egész országra.

A következő napokban várható tartós hőség miatt szombat 0 órától hétfő éjfélig hőségriasztást adott ki az ország egész területére Müller Cecília országos tisztifőorvos – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot.

Müller Cecília idén hatodik alkalommal rendelt el valamilyen fokozatú intézkedést a hőség miatt; hőségriadót vagy -riasztást.

Hasznos tanácsok a hőség idejére:

Az NNK és az OKF közös közleményében kitértek arra is, hogy a hőséget követően jellemzően viharral érkezik az enyhébb időjárás. Érdemes figyelemmel kísérni a meteorológiai szolgálat és a nagyobb tavaknál működő viharjelzőrendszer riasztásait. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban tovább fokozódik a hőség, hétfőn többfelé a leghidegebb órákban is 20 fok feletti értékeket mérhetnek, délután pedig akár 37 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A jelenlegi prognózis szerint kedden érkezik egy hidegfront, amelynek hatására mérséklődik a hőség.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI / Rosta Tibor)

Egyre durvább a forróság:

Exit mobile version