Szabadidő

Nincs vége a kánikulának: ismét meghosszabbították a hőségriasztást

Péntek éjfélig tart az országos tisztifőorvosi figyelmeztetés.

Alig néhány órával ezelőtt számoltunk be róla, hogy forró afrikai levegő érkezik Magyarország térségébe, emiatt pedig szerdától péntekig még elviselhetetlenebb hőség vár ránk, mint az elmúlt héten. Több helyen akár a 35 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére másodfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre és péntekre.

Azóta kiderült, hogy az országos tisztifőorvos is a másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött. Kovács Attila keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a hőségriasztás kedd éjféltől pénteken éjfélig tart.

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, nem mindegy, hogy a hőség esetén ki adja ki a riasztást, az országos tisztifőorvos és az Országos Meteorológia Szolgálat hőség miatti figyelmeztetésének ugyanis különböző kritériumai vannak. Erről erre a linkre kattintva olvashatsz bővebben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top