Hiánypótló: Feltalálták a nyalható képernyőt

B.Esz. | 2021. December 27.
Új értelmet nyer a Muti mit eszel hashtag.

Egy japán professzor megalkotta a nyalható tévéképernyő prototípusát, amely állítólag képes utánozni különféle ételek ízét.

A Taste the TV (TTTV) névre keresztelt találmányt Homei Miyashita, a tekintélyes japán Meiji Egyetem professzora fejlesztette ki a valódi multiszenzoros nézési élmény felé tett lépésként. Az Intriguing készülék 10 ízt tartalmazó dobozból álló karusszelt használ, ezek kombinálásával teremtik meg egy adott étel ízét. A koktél ezután egy higiénikus fóliára gördül a lapos TV képernyőjén, és a néző megkóstolhatja.

Miyashita úgy véli, hogy ez a technológia segíthet az embereknek a kapcsolatteremtésben és interakcióban akár nagy távolságokon is.

japán nő áll a nyalható képernyő előtt. Fotó: Youtube

Bármennyire is hülyén hangzik a nyalható tévéképernyő ötlete, Homei Miyashita meg van győződve arról, hogy ez az emberiség jövőjének része. A japán professzor egy olyan világot képzel el, ahol az emberek „letölthetik” a tévében látott ízeket, és újrateremthetik azokat a szerkezet segítségével. Azt is reméli, hogy létrehoz egy olyan platformot, ahol a világ minden tájáról származó ízeket letölthetik és megkóstolhatják a nézők.

Miyashita azt mondta újságíróknak, hogy ha a Taste-the-TV készüléke jelenleg kereskedelmi forgalomba kerülne, valószínűleg körülbelül 100 000 jenbe (875 dollárba) kerülne az elkészítése. De annak ellenére, hogy a bizarr találmány soha nem kerül piacra, a mögötte álló koncepció otthonra találhat az élelmiszeriparban. A feltaláló azt állítja, hogy tárgyalásokat folytatott cégekkel a szerkezet technológiájának különféle célokra történő felhasználásáról.

Homei Miyashita jegyez egy másik fura találmányt is, az intelligens villát, amely képes megváltoztatni az ételek ízét.

(via)

Kapcsolódó

Exit mobile version