Lezuhant egy magyar turista egy karintiai sífelvonóról

S. Z. | 2022. Március 04.
Leesett botját akarta elkapni a sífelvonóról lezuhant 55 éves magyar férfi, akit mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Magyar turista zuhant le egy karintiai sípályán egy székes felvonóról hatméteres mélységbe csütörtökön, az 55 éves férfit mentőhelikopterrel kórházba szállították – közölte az osztrák rendőrség.

A baleset a gerlitzeni síterületen történt Treffen településen. A sebesült férfit előbb motoros szánnal levitték a völgybe, ahonnan mentőhelikopterrel szállították Villachba, a tartományi kórházba.

A magyar férfi két barátjával szállt fel a székes felvonóra. Barátai beszámolója szerint

menet közben a kezéből kiesett az egyik síbotja, amelyet megpróbált még elkapni, de lecsúszott az ülésről.

A férfi még meg tudott kapaszkodni a felvonó lábtartójában, de rövid időn belül elhagyta az ereje, és leesett a sípályára, ahol éppen síoktatás folyt. Egy jelenlévő orvos elsősegélyben részesítette a sebesültet.

A rendőrség közlése szerint a napokban további vizsgálatokat fognak lefolytatni a baleset okainak pontos felderítésére.

Egy átlagos évben a novembertől március végéig tartó síszezonban már közel 600 ezer magyar keresi fel a legnépszerűbb európai terepeket. Átlagosan 150 ezer forintba kerül, ha bajunk lesz a síelésen, de volt olyan is, hogy helikopter vitte le a sízőt a hegyről, majd 5500 eurót kértek egy kóláért és egy csokiért.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/nervosa22)

Exit mobile version