nlc.hu
Szabadidő

Magyar síző balesete Szlovákiában

Elvérzett volna egy magyar síző Szlovákiában, ha nem síel arra éppen egy orvos

Belehalhatott volna a nagy vérveszteségbe a szerencsétlenül járt fiatal.
síel,

Majdnem tragédiába torkollt egy magyar síző balesete Jasnánál, az Alacsony-Tátrában. A 23 éves síelő megpróbálta elkerülni, hogy másokkal ütközzön, de így is súlyos balesetet szenvedett. Elvérzett volna, ha éppen nem síel arra egy lengyel orvos – írja a parameter.sk.

Esés közben ugyanis mély sebet ejtett a lábán a síléce. Félő volt, hogy az ütőere is megsérült, mivel sok vért vesztett, de az orvos szerencsére improvizálni tudott egy nyomókötést a balesetet szenvedett síelő lábára.

Egy darabon a hegyi mentők hozták le a sérült magyar fiatalt, majd mentőhelikopterrel a liptószentmiklósi kórházba szállították, akkor már stabil állapotban.

A novembertől március végéig tartó síszezonban közel 600 ezer magyar keresi fel a legnépszerűbb európai terepeket. A becslések szerint a hazai síelőknek és snowboardozóknak amúgy több mint kétharmada köt utasbiztosítást. megbetegedő vagy a síelés során balesetet szenvedő ügyfelek ellátására, illetve a különböző anyagi károkra (például a poggyász vagy a sífelszerelés eltűnésére, vagy az autó meghibásodására) átlagosan 150 ezer forintot fizet a biztosító, ám az egyes esetek között milliós különbségek lehetnek. Ausztriában például a helikopteres mentés sok helyen magánkézben van, ami miatt gyakran indokolatlan esetben is így viszik le a síelőket a hegyről.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top