nlc.hu
Szabadidő

Óriásit bukott egy svájci síző

150 kilométer/órás sebességgel bukott egy svájci síző

Nagyon nehéz volt a pálya a lesiklók kitzbüheli versenyén, több síelő is bukott.

Nagy bukásokat hozott a síelők világkupa-sorozatának pénteki lesikló versenye az ausztriai Kitzbühelben.

Elesett az amerikai Ryan Cochran-Siegle, a pályát szegélyező hálót átszakította, de komolyabb baj nélkül megúszta a balesetet. Ennek ellenére helikopter érkezett érte, és kivizsgálásra kórházba szállították. A versenyt körülbelül 25 perc elteltével folytatták.

Nem sokkal később a svájci Urs Kryenbühl a célegyenesben, hatalmas ugratás közben, 146,7 kilométer/órás sebességnél elvesztette egyensúlyát, és előrebukott. Hosszú percekig mozdulatlanul feküdt a célvonalon túl a hóban, az orvosi stáb gyors elsősegélyben részesítette, majd őt is helikopterrel szállították el.

A verseny újabb jelentős szünet után folytatódott, azután az erős szél miatt állt sokáig a rajtoltatás, végül harminc induló után több sízőt már nem is engedtek lejönni.

Urs Kryenbühl síző bukása

A svájci Urs Kryenbühl balesete a férfi alpesi sí világkupa mûlesiklás versenyében az ausztriai Kitzbühelben 2021. január 22-én (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A versenyt végül a 33 éves svájci Beat Feuz nyerte meg. A szám 2017-es világbajnoka azzal tudott az élen végezni, hogy a 3312 méter hosszú, nagyon nehéz pályán végig stabilan, kontrolláltan jött le.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top