nlc.hu
Szabadidő

Ezek voltak Gwyneth Paltrow röhejes perének csúcspontjai.

Gwyneth Paltrow röhejes pere bizonyítja: imádjuk a sztárokat nézni, amikor épp szánalmasak

A Johnny Depp–Amber Heard-ügy óta nem volt olyan hollywoodi kirakatper, ami ennyi érdeklődőt vonzott volna. Gwyneth Paltrow síbalesetének pere nevetséges és triviális, közben mégis igazán izgalmas, mert rávilágít néhány privilegizált, dúsgazdag ember pazarló életmódjára és furcsa gondolkodására.

Pechünkre Amerikában a jogi ügyek a legritkább esetben jutnak el a bíróságig. Általában peren kívüli megegyezéssel zárulnak a hosszas alkudozások, így csak nagyon ritkán láthatjuk, hogy egy-egy sztár a nyilvánosság kamerái előtt, minden részletbe belemenően avat be minket az élete kényesebb részleteibe. A Johnny Depp és Amber Heard  főszereplésével készült bírósági reality jelenti mostanáig a bírósági realityk csúcsát, és ugyan a pereskedő Gwyneth Paltrow azokat a magasságokat/mélységeket nem tudta még csak megközelíteni sem, sokak számára így is bűnös élvezetet jelentett látni, ahogy két dúsgazdag ember a nagyvilág nyilvánossága előtt ölre megy egymással egy egészen piszlicsáré ügy, egy nem igazán komoly következményekkel járó, sok évvel ezelőtti síbaleset miatt.

gwyneth-paltrow

Kétségbeesetten magyarázza igazát (Fotó: Profimédia)

A Való Világnál is jobb

Ebben a perben az volt a legcsodálatosabb, hogy teljesen tét nélküli volt. Míg Depp és Heard pereskedésében szekértáborok alakultak ki és estek egymásnak, és a pert nézni olyan érzés volt, mint egy focimeccset, ahol mindenkinek megvan a kedvenc csapata, addig ennél a pernél igazából az elejétől fogva tök mindegy volt, hogy ki győz. Ha Paltrow veszített volna, 300 ezer dollárt kellene fizetnie az őt beperelő 76 éves optometristának, Terry Sandersonnak kártérítésként, ami valljuk be, az ő színésznői és vállalatvezetői hátterével nem pénz. Ha pedig nyer (SPOILER: nyert), az ellenkeresete miatt mindössze szimbolikus egy dollár (+ Paltrow ügyvédeinek költsége) a jutalma, meg persze az úgynevezett erkölcsi győzelem azzal, hogy ország-világ előtt elmondhatja: jogtalanul hurcolták meg őt a bíróság előtt, ő nem tett semmi rosszat, kalap-kabát.

Úgy mókázhattunk az élő streaminget nézve, hogy tudtuk, itt senkinek nem esik valódi bántódása, és a legrosszabb, ami történhet (és hát meg is történt), hogy egy kicsit hülyét csinálnak magukból és a nyilvánosság szeme láttára tűnnek majd kissé szánalmasnak. Na, bumm! Őszintén: mit számít, hogy egy luxus sípályán, Park Cityben Paltrow gázolta-e el Sandersont, vagy Sanderson hajtott bele a színésznőbe? Semmit. És ez a semmi legalább annyira szórakoztató tudott lenni, mint a Való Világ-féle semmi. Nagyon.

A csúcspontok

Aki esetleg lemaradt volna a síbalesetes bírósági per legjobb pillanatairól, azok kedvéért összefoglaljuk a dolgokat:

  • Kivételes eset, hogy az összeg, amiért pereskednek, valójában sokkal kisebb lehet, mint az összeg, amit magára a perre költöttek. A legdrágább, legmenőbb ügyvédek mellett olyan különleges – és méregdrága – szakértőket vonultattak fel az igazuk bizonyítása érdekében, mint például egy ütközés-szakértő (!!!) vagy egy biomechanikával foglalkozó mérnök.
  • Bepillantás a luxusba: a felek nagy örömmel vágták egymáshoz a másik luxuskiadásait. Sanderson örömmel hangoztatta, hogy az élete sokkal rosszabb lett a baleset következtében a fájdalmai miatt, erre Paltrow jogi csapata bizonyította, hogy az esetet követő hónapokban a 76 éves optometrista boldogan tevegelt Marokkóban, túrázott a Machu Picchunál és beutazta fél Európát Hollandiától kezdve Franciaországon, Belgiumon, Németországon és Olaszországon át egészen Svájcig. Paltrow-nak pedig azt vágták a fejéhez, hogy a baleset után azt tartotta a legfontosabbnak, hogy elrohanjon, és le ne késse a masszázsát, és megtudhattuk, hogy aznap egy privát síoktatónak 8890 dollárt (nagyjából 3 millió forintot!) fizetett ki, hogy aznap a vele együtt érkező négy gyerekkel foglalkozzon, és ez a síoktató állítólag nem állt meg, hogy segítsen az elesett, bordáit törő és a sérüléseitől máig kínlódó Sandersonon.
Gwyneth Paltrow

Mintha a kifutón vonulna, pedig épp a bíróságon van (Fotó: Profimédia)

  • Az ügy néhány röhejes momentumot is tartogatott. Paltrow arra panaszkodott, hogy az ütközés miatt elbukott félnapnyi síelést, Sanderson mellett pedig egy radiológus állt ki és próbálta bizonyítani, hogy a férfi a síparadicsomban történtek óta nem érzi többé a borok ízét (!), így a borok többé nem adnak neki élvezetet. De vicces volt az is, amikor Paltrow nyilvánosan bocsánatot kért azért, mert az ütközés után csúnya szavak hagyták el a száját, és ezt most a bíróságon vissza kellett hallania.
  • Az egész tárgyalás nagyon gyorsan mémesült, számtalan kiváló mém mutatott rá az egész cécó értelmetlenségére. Igazán nagy figyelmet kapott Gwyneth Paltrow megjelenése, aki mintha egy stylisttal egyeztetve választotta volna ki a visszafogott, de azért mégis nagyon posh ruháit. Különösen érdekes volt a magasnyakú kombinálása a vastag keretes szemüveggel, amivel Paltrow sok nézőt a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmerre emlékeztetett.
  • Gwyneth Paltrow stílusos búcsúja. Miután kiderült, hogy ő nyert, a színésznő megragadta az alkalmat és – tudván, hogy a kamerák továbbra is veszik őt – a vesztes fél, Terry Sanderson mögé osont, hogy a fülébe súgja: „A legjobbakat kívánom neked”. Egy nagy színésznő Oscar-pillanatát láthattuk, aki meg akarta mutatni, hogy ő nem haragszik, mert ő egy jó ember. A reakció? „Köszönöm, kedves”.

Hogy mi a tanulság? Talán… semmi? Nincs rá mindig szükség. Elsőrangú realityt kaptunk egyenesen a vaginaillatú gyertyák csillagától, és minden pillanata arany volt. Köszönjük, Gwyneth.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top