Utazás

5 fantasztikus sípálya, ahol sportosan kezdheted az új évet

Sajnos a magyar sípályákon nem áll rendelkezésünkre elég hó, hogy lecsússzunk, így most elhoztuk nektek azokat a helyeket, ahol viszont igen, ráadásul ezek a pályák minden igényt kielégítenek, ha a síelés után vágynál még valami pihentetőre.

A szomszédos országokban már kezdetét vette az idei síszezon. A téli sportok között az egyik legizgalmasabb és talán legnépszerűbb sportág a síelés. A síelés mellett a snowboard és a szánkózás is dobogós helyen szerepel az ide látogatók tevékenységei között.

A téli sportokkal járó izgalmakat és szépségeket teljes mértékben élvezhetjük az Alpok csodálatos, hóval borított hegyein. Ausztria napfényes vidékein hószafari, karintiai uzsonna, snapsz, hótalpas túrák, hóemberverseny, éjszakai sífutás, ovis hotelek és a befagyott tavak várják a turistákat.

Összegyűjtöttünk néhány különleges sípályát, ahol a lesiklás mellett más élvezeteknek is hódolhatsz, ha nem állsz annyira biztosan a síléceken. 

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheimben (Karintia-Ausztria) egy igazi termál fürdő is várja a síelésben megfáradtakat. A Roemerbadban a forró vizes fürdőben stílusosan a havas lejtők között élvezhetjük a tél szépségeit.

Gerlitzen

Az Ossiachi-tó fölé emelkedő terep az egyik legnagyobb összefüggő pályarendszer és sícentrum Karintia tartományban. Tudtad, hogy itt épült fel az első hegyi felvonó is 1928-ban? A tópart mellől ezzel lehet feljutni a pályákhoz, amiről elképesztő panoráma nyílik a tóra és a környező hegyekre. 

Flachau

Otthonos kis síkunyhói teszik ellenállhatatlanul bájossá Flachau-t, ami az egyik legmodernebb sípálya. Hóbiztos és jól karbantartott pályáin gyakran rendeznek síversenyeket. Rengeteg síbár található a pálya mellett, ráadásul Salzburg városából ingyenes transzfer járat is visz a síterepre. 

Semmering

A magyarok egyik kedvenc síterepe Bécstől nem messze található. Összesen három lift, egy nyolcszemélyes kabinos és egy négyüléses, valamint egy húzólift is várja a lesiklani vágyókat. A pálya kezdőknek is tökéletes, ráadásul a hóágyúknak köszönhetően mindig havas. Sok szánkópálya is van, így családdal és gyermekkel is jó szórakozás lehet Semmering. 

Hochkar

Alsó-Ausztria legmagasabban kiépített és leghóbiztosabb sícentruma Hochkar, ahol sokszor egészen május elejéig tart a szezon. Ráadásul talán a legolcsóbb pálya melletti szállásokat lehet itt kifogni, és nem ritka a két méter fölötti hómagasság. A területe hatalmas, rengeteg lesiklópályát, téli túraútvonalat, élményfürdőt, szaunát, tekepályát, teniszpályát és éttermet, szórakozási lehetőséget rejt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top