Sétáló halakat fotózott egy természetfotós

nlc | 2023. Február 23.
A repülő hal is elég bizarr, de ez

Rendkívül különleges halfajtát kapott lencsevégre egy francia fotós. Nicolas Remy még 2022-ben határozta el, hogy lefotóz egy foltos kézhalat (spotted handfish), amely a tasmániai Derwent-folyó iszapos medrében sétál, ugyanis ez a hal kézszerű mellúszókkal rendelkezik – írja a hvg.hu. A repülő hal is épp elég bizarr, de ez…

A foltos kézhal azért is nehezen felfedezhető, mert a színe miatt könnyen beolvad a homokos talajba – de nem könnyíti meg a megtalálását az sem, hogy kritikusan veszélyeztetett faj, melyből már mindössze kevesebb mint 3000 példány élhet a természetben.

Nicolas Remy rengeteget küzdött, hogy lefotózza halat, több sikertelen próbálkozás után három nap alatt összesen 9 órát töltött a folyó mélyén, mire végül sikerült megörökítenie a furcsa és ritka halat. Ehhez több dologra is szüksége volt: el kellett sajátítania egy speciális úszási technikát, amellyel nem kavarta fel az iszapot, és a világításhoz használt eszközét is le kellett cserélnie. A felvétel az Underwater Photography Guide internetes magazin által szervezett, Ocean Art (Az óceán művészete) fotóverseny első helyét is megszerezte 2022-ben, hideg vizes kategóriában.

Nemrég abszurd mesébe illő események történtek egy férfival Japánban: a videojátékkal játszó akváriumi halai bejelentkeztek a Nintendo Switch áruházba, megváltoztatták gazdájuk avatarját, létrehoztak egy PayPal-fiókot és vásároltak a férfi hitelkártyájával. 

Fotó: Getty Images

Exit mobile version