nlc.hu
Szabadidő

Ez a hal rövid idő alatt kétszer verte át a halált

Ez a hal egy másodperc alatt kétszer is átverte a halált

Bemutatjuk a világ legszerencsésebb kopoltyúsát…
Ez a hal egy másodperc alatt kétszer is átverte a halált

Nem akármilyen fotót készített Adele Sneyd természetfotós a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban: a közelmúltban azt a pillanatot sikerült elcsípnie ahogy egy gyanútlan hal egy másodperc alatt kétszer is átveri a halált.

Adele a LatestSightings.com című lapnak elmondta, van egy kedvenc helye a nemzeti parkon belül; egy eldugott tóparti rész, ahova rendszeresen visszajár, mert ott időről-időre lenyűgöző események szemtanúja lehet.

Mint kiderült, aznap, mikor a hal csodás megmeneküléséről készült képet készítette is javarészt ott időzött. Azt mondja, figyelte, ahogy egy gém halászik.

Újra, meg újra lecsapott a közeli tavacskában, de mindannyiszor üres csőrrel tért vissza.

Aztán, egyszer csak mintegy a semmiből, egy halacska ugrott a tóból egyenesen a vadászó gém orra elé.

A fotós azt mondja, nem messze a gémtől feltűnt egy gyík is, aki szintén csak a prédára vált. Végignézte, ahogy a gém megragadja, majd elejti a partra vetődött halat, majd előrelódult, hogy ő szerezze meg.

A gyík egy hangyányit mohóbb volt a kelleténél, túlságosan hevesen indult el a prédáért, ami éppen elég időt adott a halnak, hogy kicselezve a két ragadozót, gyorsan visszahuppanjon a biztonságot jelentő tóba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top