Közülük kerül ki az idei “Magyarország tortája”, megvan a 6 döntős

F.C. | 2024. Március 08.
Évről évre egyre nagyobb kíváncsisággal várja mindenki az ünnepi tortát.

A Magyar Cukrász Ipartestület 18. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. Az idei témakör a „Szuperélelmiszer” volt, így olyan új, kreatív tortákkal lehetett csak nevezni, melyek jellegzetes, meghatározó hazai „szuperélelmiszernek” számító alapanyagok alkotják.

Az alábbi alapanyagkosarakból minimum kettő alapanyagot fel kellett használni a nevezett tortáknál:

A homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab szerepelt még a felhasználásra javasolt további alapanyagok között.

A Magyar Cukrász Ipartestület beszámolója szerint idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről, a versenyre 31 tortát neveztek be.

A cukrászok körében különösen népszerű volt a cékla, a sárgarépa, a mák, a sütőtök, az áfonya és a dió felhasználása.

Az első zsűrizési kört március 7-én rendezték meg, a 31 tortából 6 jutott be a döntőbe.

Íme a 2024-es Magyarország Tortája verseny döntősei:

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

 

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

 

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

 

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

 

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

 

Forrás: Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is csak augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét.

Tavaly amúgy a Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreáció nyerte el a Magyarország tortája címet, a cukormentes győztes pedig a Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotás lett.

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version