nlc.hu
Szabadidő

Borbás Marcsi a Spicces füge tortáról

Borbás Marcsi szerint az idei Ország Torta az eddigi legjobb: „Egyszerűen zseniális!”

Augusztus 19-től lehet megkóstolni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája. A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el ezúttal a címet. Borbás Marcsi, a Szent István Nap nagykövete a szerdai Mokkában mindent elárult ezzel a kreációval kapcsolatban, többek között arra a kérdésre is válaszolt, hogy hol lehet megkóstolni.

Spicces Füge

Az idei Ország Torta, a Spicces füge respektus – Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

Az Ország Tortát a szokott helyszínen, a Várkert Bazárnál, ahol a Magyar Ízek Utcája van. Oda be lehet jönni, és a szokott helyszínen meg lehet vásárolni, de nem csak az ideit, hanem az eddigieket is, tehát egy összekóstolást is lehet tartani. A cukormenteseket és az Ország Tortákat is meg lehet kóstolni” – árulta el.

Az idei Ország Tortáról, a Spicces Fügéről csak szuperlatívuszokban beszélt Borbás Marcsi. “Kóstoltam, sőt voltam a cukrászatban is Szigetszentmiklóson, és egy cuki, nagyon helyes házaspár viszi. Egy családi cukrászatról van szó” – mesélte.

Spicces Füge torta

Borbás Marcsi szerint egyszerűen zseniális a Spicces füge – Forrás: cukraszat.net

Az alja egy picit a zserbóhoz hasonlít, csak van benne pörkölt kakaóbab töret is, tehát vannak benne roppanósabbak is. Egyszerűen zseniális! És utána van ez a tokaji aszús fügezselé, majd egy nagyon könnyű karamellhab, tehát annyira egyensúlyban van ez a többrétegű tészta, ami mégis magyar sütivé teszi ezt a francia habot. Nekem az Őrség Zöld Aranya (a 2016-os Ország Torta  – szerk.) után ez a kedvencem, és ez most nem fényezés. Zseniális az idei!” – dicsérte a Spicces Fügét, amit augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában, valamint országszerte több száz cukrászdában (az árusító cukrászdák listáját augusztus 17-től itt lehet megtalálni).

A Spicces füge respektus mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg. A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal, ám a kész tortában nem marad alkohol.

Egyébként sokkoló árakra kell felkészülni, ha meg akarjuk kóstolni az idei Ország Tortát: egy szelet 1300-1400 forint körül lesz, a Magyar Ízek Utcájában viszont 1400-1500 forint körüli árra kell számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top