Csók, pofon és összecserélt borítékok: az Oscar-gála legemlékezetesebb pillanatai

Leéb Ádám | 2024. Március 10.
Hollywood legfontosab estéje mindig tartogat meglepetéseket, egyszer sírunk, máskor nevetünk, de ami biztos, hogy ismét pattanásig feszülnek majd az idegek, kinek a neve szerepel abban a bizonyos borítékban.

Ki ne emlékezne Warren Beatty-re, ahogy értetlenül áll kezében a legjobb filmnek járó díj papírkájával, amin Emma Stone neve szerepel. Egy pillanatig hezitál, de a mellette álló Faye Dunaway gondolkodás nélkül beolvassa a La La Land-et. Mire mindenki felsétál a színpadra a filmből, megérkezik a jó boríték és fény derül az igazságra: a szobrocskát nem a La La Land, hanem a Moonlight c. film nyerte.

Ennél talán csak Will Smith agresszív viselkedése volt kínosabb. Chris Rock a 2022-es gálán, a nyitóbeszédében G.I. Jane-hez hasonlította feleségét, a kopasz Jada Pinkett Smith-t. Will annyira begőzölt ezen, hogy felsétált a színpadra és egyszerűen képen törölte kollégáját. Az még bizarrabb, hogy nem sokkal később átvehette a legjobb férfi színésznek járó díjat, a Richard királyban nyújtott alakításáért. 

Ez Hollywood, ahol bármi megtörténhet! Mi sem bizonyítja jobban, mint a következő 25 fotó.

Rose Byrne és Melissa McCarthy

Rose Byrne és Melissa McCarthy a 2012-es Oscar-díjátadón (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Ellen DeGeneres szelfie a 2014-es Oscar gálán

Ellen DeGeneres szelfie a 2014-es Oscar gálán. A fotón: Bradley Cooper, Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Meryl Streep, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie, Peter Nyong'o Jr. és Bradley Cooper (Fotó: Ellen DeGeneres/Twitter via Getty Images)

Björk hattyú ruhája

Björk Marjan Pejoski tervezte hattyúszereléshez tojások is tartoztak, amelyeket az énekesnő elhagyott a vörös szőnyegen, a 2001-es gálán (Fotó: Mirek Towski/FilmMagic)

Matt Stone és Trey Parker

Matt Stone és Trey Parker, a South Park alkotói női ruhában érkeztek az Oscar gálára (Photo by Steve Granitz/WireImage)

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a 2013-as Oscar gálán sétált fel a legjobb színésznőnek járó díjért, amikor majdnem hasra esett (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Hugh Jackman és Anne Hathaway

Hugh Jackman és Anne Hathaway duettje a 2009-es Oscar gálán (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Richard Gere és Cindy Crawford

Richard Gere és Cindy Crawford érkezik a '91-es Oscar gálára (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Halle Berry

Denzel Washington és Halle Berry az első afroamerikai, aki elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar díjat, 2002-ben (Fotó: Profimedia)

Rob Lowe és Eileen Bowman

Rob Lowe és Eileen Bowman kínos Hófehérke duettje a 2015-ös Oscar-díjátadón (Fotó: Profimedia)

Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow, az első nő, aki átvehette a legjobb rendezőnek járó díjat A bombák földjén c. filmért. Balra tőle Steve Martin, jobbra pedig Alec Baldwin. (Fotó: Profimedia)

Adrien Brody kínos csókja Halle Berry-vel

Adrien Brody kínos csókja Halle Berry-vel, miután átvette a Zongorista c. filmben nyújtott alakításáért járó Oscar szobrocskát. Halle Berry teljesen értetlenül fogadta kollégája szokatlan gesztusát (Fotó: Brian Vander Brug/Los Angeles Times via Getty Images)

Will Ferrell és Steve Carell

Will Ferrell és Steve Carell felkonferálják a legjobb sminkes jelölteket (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Louis Gossett Jr.

Louis Gossett Jr. legjobb mellékszereplőnek járó díjjal, valamint az 1983-as Oscar házigazdái Susan Sarandon és Christopher Reeve pózolnak a fotósoknak (Fotó: George Rose/Getty Images)

Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, George Lucas és Steven Spielberg

Martin Scorsese átveszi A tégla című film legjobb rendezéséért járó díjat Francis Ford Coppola, George Lucas és Steven Spielberg rendezőktől a 79. éves Oscar-díjátadón, 2007-ben (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

A bárányok hallgatnak

Anthony Hopkins, Jodie Foster és Jonathan Demme a Bárányok hallgatnak c. film rendezője (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Chrissy Teigen és John Legend

Chrissy Teigen és John Legend a 2016-os Oscar vörösszőnyegén (Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

Grace Kelly és Marlon Brando

Grace Kelly és Marlon Brando az 1954-es Oscar-díjátadón (Fotó: Getty Images)

Shirley Temple és Walt Disney

Shirley Temple és Walt Disney az Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Marlon Brando díja

Az 1973-as Oscar gálán Marlon Brando helyett Sacheen Littlefeather indián őslakos lépett a színpadra, amikor átkellett volna vennie a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Keresztapa c. filmben nyújtott alakításáért. Sacheen felolvasott egy levelet, amiben Brando elutasítja a szobrocskát, tiltakozva az amerikai őslakosokkal szembeni bánásmód ellen.

Warren Beatty bakija

A 2017-es gálán történt az Oscar történetének legnagyobb bakija. Warren Beatty-nek rossz borítékot adtak, így tévesen hívta ki a La La Land stábját, hogy átvegyék a legjobb filmnek járó szobrocskát. A képen Jordan Horowitz producer mutatja a jó borítékot, amin a Moonlight c. film szerepel (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Lady Gaga

Lady Gaga a legjobb dalnak járó szobrocskával, a Csillag születik c. filmből, 2019-ben (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Paraziták

Bong Joon-ho író-rendező a Élősködők c. filmért kapott 4 Oscar-díjával, 2020-ban (Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

ASAP Rocky és Rihanna

ASAP Rocky és Rihanna a 2023-as Oscar-díjátadón (Fotó: Robert Gauthier / Los Angeles Times via Getty Images)

Ben Affleck és Matt Damon

Ben Affleck és Matt Damon az Oscar szobrocskákkal, a '98-as gálán (Fotó: Getty Images/Bob Riha, Jr.)

Will Smith pofonja

Az eddigi legbotrányosabb jelenet: 2022-ben Will Smith egyszerűen felsétált és pofon vágta Chris Rock humoristát, amikor az felesége kopaszságán viccelődött (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)

 

Exit mobile version