Szabadidő

Többek szerint egyértelmű, hogy kik nyerik az Oscart idén

Visszaszámlálás indul: már csak röpke nyolc órát kell várnunk, hogy megtudjuk, kik örülhetnek idén.

A 92. Oscar-díjátadó show-ra készül a világ. A nagyszabású körítés ismert, idén annyi lesz a változás, hogy több zenés produkció oldja majd az izgalmat, mint a korábbi években. Fellép Elton John és Billie Eilish is. Házigazda nem lesz, így feszesebb lesz az időzítés. A producerek állítólag arra törekedtek, hogy a műsor a sokszínűséget és a befogadást is tükrözze. Hangsúlyozták: bár a legjobb film-jelöltek között nincs olyan, amelyiket nő rendezte volna, és ugyanez igaz a rendezői mezőnyre, azért rekordszámú, hatvannégy női jelölt van a teljes palettán.

A gála helyi idő szerint vasárnap délután 5 órakor kezdődik (nálunk ez hajnali 1 lesz) a Los Angeles-i Dolby Színházban. A művek és alkotóik huszonnégy kategóriában versenyeznek, az amerikai filmakadémia csaknem 8500 fős tagságának szavazatai döntöttek a sorsukról.

Ami az esélylatolgatásokat illeti, a hollywoodi filmes lapok most nagyon egyetértenek, szerintük így néz majd ki a végeredmény a színészi kategóriákban: Joaquin Phoenix (Joker), Renée Zellweger (Judy), Laura Dern (Házassági történet) és Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood).

Vélhetően tarolni fog az 1917, illetve a Joker.  A legtöbb, tizenegy Oscar-díjra egyébként az utóbbit, Todd Phillips filmjét jelölték, mögötte tíz-tíz jelöléssel áll Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza, Sam Mendes 1917 című első világháborús alkotása és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja.

A ceremónián hagyományosan megemlékeznek az elmúlt évben elhunyt filmes nagyságokról. Idén a legendás filmsztár, a 103 évesen szerdán elhunyt Kirk Douglas örökségét is felidézik, akit életében háromszor jelöltek Oscar-díjra, de végül nem egy alakításáért, hanem pályafutásáért kapta meg a tiszteletbeli Oscar-díjat.   

A magyar nézők a Moziverzumon láthatják a programot egészen a vörös szőnyeges bevonulástól, vasárnap éjjel 23.55-től.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top