Bizarr japán csemege a hónaljjal formázott rizsgombóc

F.C. | 2024. Május 11.
Állítólag tízszer drágább, mint a hagyományos változat.

A „hónalj onigiri”, azaz a hónaljjal formázott rizsgombóc egy bizarr változata a klasszikus japán rizsgombócnak. Állítólag fiatal nők a hónaljuk segítségével nyomkodják formára a rizst, amelynek a pikantériáját a feromon tartalmú izzadságuk adja.

A bizarr elkészítés eredete a mai napig sem világos. Egyes források azt állítják, hogy a Mahōjin Guru Guru manga ikonikus jelenete ihlette, ahol egy idős férfi segíti a főszereplőt azzal, hogy rizsgolyókat formáz a hónaljával. Ezt az elméletet alátámasztja az interneten megtalálható hónalj onigiri anime-stílusú műalkotások tömkelege, de az, hogy a bizarr csemege hogyan “került át” a való életbe, továbbra is rejtély.

Így készül a “hónalj onigiri” – Forrás: odditycentral.com

Tény, hogy egyesek odahaza is próbálgatják elkészíteni a hónaljban sodort rizsgombócokat, és úgy hírlik, hogy vannak éttermek, amelyek fel is szolgálják a hónaljban formázott onigirit olyan vendégeknek, akik hajlandóak a hagyományos rizsgombóc árának a tízszeresét is kifizetni ezért az „ínyencségért”. Sőt nekik be is mutatják a látványkonyhában az elkészítés menetét és az egyedi technikát.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version