nlc.hu
Szabadidő

Idén senki nem marad Oscar szobrocska nélkül.

Az idei Oscar-díjátadón mindenki kap egy szobrocskát

Idén senki sem marad Oscar-szobrocska nélkül.

Mindenki kap egy Oscart a 95. Oscar-díjátadó ceremónia vendégei közül Wolfgang Puck osztrák sztárséf ígérete szerint, aki 29. alkalommal készíti el stábjával az amerikai filmakadémia kormányzói báljának ünnepi gálavacsoráját.

Wolfgang Puck

Wolfgang Puck (Fotó: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Ez lesz a menü:

Az 1500 fős vendégseregnek a ropogós fish and chipstől a lazacos pizzán át a csirkepitéig számtalan ínyencséget szolgálnak fel az estén. A vegán és vegetáriánus fogások mellett húsételek, például wagyu marhahússal készült fogások is lesznek az étlapon, továbbá az újdonságok között ázsiai jellegű gombócok.

A japán wagyu feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek. Ebből a húsféléből több mint 30 kilót rendeltek a vacsorához. De 180 kiló füstölt lazac is volt a listán.

„A legtöbben egész nap, de már az előző nap sem ettek, hogy jól mutassanak a ruháikban” – magyarázta a sztárséf.

Az Oscar-gála előtt már napokkal kezdődik a sürgés-forgás a hollywoodi Dolby Színház bálterme melletti konyhában. A bálteremben megrendezett vacsoraparti vendégeinek kényeztetéséről 800 tagú szakácsokból és pincérekből álló személyzet gondoskodik.

A sztárséfnek nincs ideje filmet nézni 

Puck azt is elárulta, hogy bokros teendői miatt az Oscar-gála előtt nincs ideje filmeket nézni, így a Nyugaton a helyzet változatlan című német Oscar-jelölt alkotást sem látta. De mint mondta: ismeri a film forgatókönyvének egyik íróját, Lesley Patersont, aki most szintén Oscar-jelölt, mivel 18 évvel ezelőtt ő is pincérként dolgozott a kormányzói bálon. Az estén mindenkinek jut majd Oscar: 3000, arannyal meghintett, csokoládé Oscar-díjat kínálnak majd a résztvevőknek.

Erich Maria Remarque 1929-ben megjelent regénye egy fiatal német katona szemszögéből írja le az első világháború borzalmait. Az Edward Berger rendezésében készült Netflix-adaptáció főszerepét az osztrák Felix Kammerer játssza. A háborúellenes dráma mellett a Minden, mindenhol, mindenkor című független film is nagy esélyesnek számít a vasárnap esti, 95. Oscar-gálán.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top