Elképesztő! 8-9 tonnás kamionokat húz el a 19 éves Virág

F.C. | 2024. Június 23.
Sokszor kritika éri, hogy éppen nőies sportot űz.

Kincs Virág imádja a teherautókat, csak éppen nem vezetni: a 19 éves lány elhúzza a több tonnás járműveket, méghozzá teljesen egyedül, segítség nélkül. A versenyeken simán megbirkózik a 8-9 tonnás kamionokkal is.

“A kamionhúzáshoz nem kell sok minden: egy hám, amivel elhúzom; egy kötél és a jármű. (…) A technikája nem annyira nehéz. Mindenképpen az elejénél a kötélnek feszülni kell, mert akkor tudunk jól rajtolni. Minél mélyebb legyen a bedőlésünk, mert akkor egész testből el tudjuk indítani. (…) Illetve közben azért fontos szedni a lábunkat”magyarázta a Fókuszban.

Virág az első kamionhúzó versenyén 3 évvel ezelőtt indult. “Nem támogattak se az edzőm, se a család ebben, mert nyilván féltettek. Viszont ezek ellenére is elmentem, és azóta az életem része. Azért szeretem, mert szerintem nem mindennapi dolog ez, és én szeretem a nem mindennapi dolgokat” – mesélte.

Egy héten ötször edz, minden nap különböző izomcsoportokat.

“Engem az motivál, hogy minél jobban megfeleljek saját magamnak, mert nagyon sokszor van testképzavarom. Egyszer megelégszem azzal, ahogy kinézem, egyszer nem, és ezt szeretném minél jobban elhagyni” – árulta el a 19 éves lány, akit sokszor amiatt kritizálnak, hogy nem éppen nőies sport a kamionhúzás. Ő ezzel nem törődik. “Magamat sem gondolom egy nagyon nőies lánynak” – fűzte hozzá Virág, akinek egyébként nincs speciális étrendje.

“Általában inkább fehérjeport szoktam inni edzések után vagy esetleg pihenőnapokon. Illetve nagyon sok húst szoktam enni, mert abban megvan, ami az izomépítéshez kell” – mesélte a kétszeres országos bajnok.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Fókusz – videó

Exit mobile version