Összeveszett a reptéri alkalmazottal, mert nem engedte fel a gépre, ami később lezuhant Brazíliában

Á.K. | 2024. Augusztus 11.
A hatóságoknak már arról is van sejtése, hogy mi okozhatta a tragédiát.

Egyre többet lehet tudni a pénteken Brazília déli részén földbe csapódott ATR 72-es gép történetéről. Előkerült két utas, akiknek jegye volt ugyan a gépre, de mivel késtek, a reptéri alkalmazottak már nem engedték fel őket. Miattuk fordulhatott elő az, hogy korábban valamivel több áldozatról szóltak a híradások, mint ahányan valóban a gépen tartózkodtak.

A gép lakott területre esett (fotó: Allison Sales/picture alliance via Getty Images)

Egészen szörnyű felvételek láttak napvilágot a pénteki brazil repülőgépbalesetről, mely során meghalt a 4 fős személyzet és mind az 58 utas. Kis híja volt, hogy a tragédia nem lett ennél is nagyobb, ugyanis a gép lakott területre zuhant, súlyos kárt okozva több házban is. A Cascavesből az onnan 700 kilométerre lévő Sao Paoloba tartó járat mindössze 60 kilométerre volt a céljától, amikor sebességét vesztve spirális alakban a földbe csapódott, amiről felvételek is készültek.

A gép fekete dobozát azóta megtalálták, de olyan súlyosan megsérült, hogy erősen kétséges, hogy még lehet adatokat kinyerni belőle. Ennek ellenére már létezik egy teória arra, mi okozhatta a zuhanást: valószínűleg a gép felületére rárakódó jég – írja a Telex.

A gép már leszálláshoz készülődhetett robotpilóta üzemmódban. A magas nedvességtartalmú, de alacsony hőmérsékletű levegőréteg megzavarhatta az érzékelőket, amik a gép irányításához kellettek. A kétmotoros, légcsavaros, 72 személy szállítására alkalmas gépet 2010-ben gyártották.

Két utas a saját késésének és a reptéri alkalmazottak kitartásának köszönheti az életét. Adriano Assis és Jose Felipe is annak köszönhette az életét, hogy a nagy sietségben eltévesztette a légitársaságot, és mire a megfelelő kapuhoz mentek, már zárva találták azt, a reptéri alkalmazottak pedig nem engedték fel őket:

Vitatkoztam vele, meg minden, erre tessék, megmentette az életem

– nyilatkozta Assis.

Exit mobile version