Csík János kilép a Csík Zenekarból: „Irgalmatlanul nehéz döntés volt”

F.C. | 2024. Október 10.
Új korszak kezdődik az együttes életében.

A Csík Zenekar egyik alapítója, névadója, Csík János úgy döntött, hogy a rendszerszintű együtt muzsikálásban 2025-től nem vesz részt – közölte az együttes. “A hátralépésről szóló döntést Csík János maga hozta meg. Eddigi élete több mint felét a Csík Zenekar határozta meg. Nagyon hálás a csapatnak, amelyet vezethetett, és amely őt is megtartotta. Most azonban számot vetett fizikai teljesítőképességével, és úgy látja, hogy azt az intenzív munkát, az évi több tízezer kilométernyi utazást, százas nagyságrendű fellépést már nem tudja vállalni, amivel a kivételesen sikeres Csík Zenekar élete örvendetesen együtt jár” – olvasható a zenekar közleményében. Hozzátették: igazi barátként, szomorúan, de tudomásul vették a távozásról szóló döntését.

Csík János a zenekarral a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2021 augusztusában – Fotó: Olajos Piroska / Fotócentrál

“Biztosak vagyunk abban, hogy a Csík Zenekar megmarad Csík Zenekarnak: azt a hagyományt viszi tovább, amelyet megteremtett és képviselt. Hónapok óta velünk próbál és játszik Gál Tibor barátunk, akiben megtaláltuk azt a friss erőt és dinamizmust, amely prímássá és énekessé tehet valakit” – számolt be a megújításról a zenekar.

Csík János bevallotta, irgalmatlanul nehéz volt ezt a döntést meghoznia: “Több mint 36 évet töltöttem a zenekar megtartásával, életével, ez több, mint a fél életem. Nem könnyű ettől elszakadnom, irgalmatlanul nehéz döntés volt, de be kell látnom a realitásokat. Nem én vagyok a Csík Zenekar. Alapító vagyok, meg prímás, de ami 36 év alatt létrejött, felépült, az az egész csapatot jelenti. (…) Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy vigyék tovább a nevet is, és mindazt, ami ehhez a fantasztikus csapathoz kapcsolódik. Része voltunk egymás életének: sem a 22 évvel ezelőtti balesetet, sem a magánéleti viharokat nem tudtam volna úgy átvészelni, ha nincsenek mellettem”.

Az 59 éves Kossuth-díjas zenész a következő hónapokban még a Csík Zenekarral muzsikál, tőle hivatalosan az óévbúcsúztató, december 29-i koncerten köszönnek el. 

Exit mobile version