nlc.hu
Sztárok

Petőfi zenei díjak

Petőfi zenei díjak: Tóth Gabi lett az év énekesnője

Átadták a Petőfi zenei díjakat. A férfiak között Csík János kapott elismerést, az Év Dalát a Titán adta elő.

Kiosztották a Petőfi zenei díjakat szombaton. Idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzene előadóművészeit és alkotásait.

Az Év női előadója: Tóth Gabi – Az énekesnő a februári Petőfi Zenei Díj – Az Életmű gálán az Omega híres slágerét, a Gyöngyhajú lányt adta elő, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna életműdíja előtt tisztelegve. A fellépés különlegességeként a zenekar néhai frontemberével, Kóbor Jánossal virtuális duettben állhatott színpadra.

nő örül a díjnak

Tóth Gabi átveszi az “Év női előadója 2023” díjat Köteles Leander énekestől a Petőfi Zenei Díjátadó Gálán az A38 hajón 2023. június 17-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Az Év férfi előadója: Csík János – A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese öt évvel ezelőtt kezdte meg együttműködését a kecskeméti Mezzo zenekarral. A népzenei- és jazz motívumokat ötvöző formáció, a Csík János és a Mezzo koncertjeivel itthon és a határon túl egyaránt sikeresen népszerűsítik a sajátos zenei fúziót

Az Év zenekara: Ismerős Arcok – A Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttes jellegzetes, magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat kínál a közönségnek. Dalaikban megjelenik a nemzet sorsa, a hazaszeretet, a családi egység, a kulturális értékek megóvásának fontossága.

Az Év dala: A Titán Éjféli járat című slágere – Az idén 20 éves erdélyi együttes a nemzeti dalválasztó győzteseként “Az Év Dala 2023”, valamint a Petőfi Zenei Díj “Év dala 2023” elismerés mellett tízmillió forintos pénzjutalmat is nyert zenei produkciója fejlesztésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top