nlc.hu
Sztárok
Ákos nekiment Majkának, miután a rapper kiakadt a Petőfi Zenei Díj díjazottjain

Ákos nekiment Majkának, miután a rapper kiakadt a Petőfi Zenei Díj díjazottjain

Helyretette Majkát.

Mint arról beszámoltunk, Majka idén is kifakadt a Petőfi Zenei Díj miatt. A rapper korábban már többször bírálta a díjazottakat, idén sem hagyta szó nélkül az eredményt. A közösségi oldalán megosztotta a 24.hu cikkét, amelynek nyitóképén Ákos látható a díjjal a kezében (Az Év Koncertje-kategóriában ő lett ugyanis idén a befutó). Röviden csak annyit írt a bejegyzésében: “Viccország…”

Ákos azonban visszaszólt Majkának. A rapper posztja alatt hosszú válaszban reagált, kiosztva a kritizáló és gúnyolódó Majkát. Az 56 éves zeneszerző, énekes, előadóművész szerepelt a Majka által megosztott hír nyitóképén, minden bizonnyal ezért érezhette megszólítva magát, hogy válaszoljon a rapper kritikájára.

Majka és Ákos

Csörte Majka (b) és Ákos (j) között – Fotók: (b): MTI/Czeglédi Zsolt // (j): MTI/Szigetváry Zsolt

Ákos hosszú kommentben fejtette ki álláspontját.  Bejegyzésében többek között arról írt, hogy ő a karrierje 36 éve alatt semmi díj kapcsán egyszer sem kommentált negatívan, elmondása szerint megállás nélkül dolgozik, hosszan taglalva sikereit (mint írja, a lemezei általában az eladási lista élén landolnak), majd mondandóját azzal zárta, hogy szerinte semmi értelme az ellenségeskedésnek.

36 évnyi munkám során még soha nem kommentáltam senki díja kapcsán negatívan.
Soha nem szóltam vissza, ha valaki támadott, pedig volt ilyen sokszor, köztük durva, aljas, nemtelen dolgok is.
Megszámlálhatatlan gratulációt küldtem embereknek a hosszú évek során, ha komoly teljesítménnyel találkoztam, olykor általam személyesen nem is ismert embereknek.
Sokszor írtam megemlékezést, és sajnos már nekrológokat is.
Mindeközben jómagam soha nem támadtam senkit, de ezt persze csak ritkán szokták észrevenni.
Régóta nem vágyom díjakra, nem ez határozza meg az életemet. Van belőlük egy kazalnyi, eszembe nem jutna küszködni egy újabbért. Számomra a munkámat értő és értékelő közönség visszajelzése a döntő ebben a műfajban. Pont.
Nagyjából megállás nélkül dolgozom, örömmel, szeretettel.
Dalok, klipek, lemezek, rengeteg koncert, színházi szerepek, alkalmazott zenék, hangoskönyvek, verses- és prózakötet, és már saját rendezésű kisjátékfilm is került ki a kezem alól.
A munkára sokan kíváncsiak, ráadásul hírt is adunk róla napi rendszerességgel, három felületen. Akit érdekel, hogy élek-e, koncertezem-e egyáltalán, annak egyetlen kattintásába kerül megnézni, milyen munka zajlik éppen. Évadonként átlagban 100-150 ezer embernek koncertezünk hosszú évek óta már, a lemezeim általában az eladási lista élén landolnak. Aki ezt dicsekvésnek tartja, téved: a valóságot persze lehet tagadni, szokták is, de mindez egyszerű, száraz tény.
A Petőfi Zenei Díjat a tavalyi, jubileumi HARMINC ÉV koncert kapta, amely a három évtizedes szólópálya dalaira épült, a Győri Filharmonikusokkal és a pécsi VoiSingers kórussal adtuk elő.
A koncert felvételéből készült tripla LP és dupla CD az eladási listák első helyén nyitott, és még a múlt héten is első volt, majdnem két hónappal a megjelenése után.
Akit érdekel, az elérheti a dupla Opera és a csordultig telt házas tavalyi Aréna fotóit a honlapunkon. https://akos.hu/galeria
Az Operából és az Arénából is került fel koncertfelvétel a videócsatornánkra.
Mindezt azért írtam le – remélve, hogy valaki végigolvassa 😊 -, hogy megpróbáljam érzékeltetni: az ellenségeskedésnek semmi értelme. Emberszámba veszem azt is, aki – ki tudja, milyen impulzusok alapján – elutasít.
Akkor is, ha ő engem nem vesz emberszámba.
Itt már rég nem rólam van szó, hanem mindannyiunkról.
Remélem, lesz, aki megérti” – olvasható Ákos hozzászólásában, amit Majka nem hagyott szó nélkül:

Ákos ! Ez esetben akkor viszont gratulálok !!!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top