Szőrén-szálán eltűnt Putyin hatalmas, Sztálintól örökölt nyaralója

Vad Rózsa | 2024. Október 13.
A Fekete-tenger mellékén lévő nyaraló palota eltűnt a föld színéről

Több műholdfelvétel tanúskodik arról, hogy porig rombolták a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Szocsi mellett használt Bocsarov Rucsej palotát. A Fekete-tengerre néző luxusnyaraló helyén most csak egy kopasz telek árválkodik.

A palota vesztét ez év februárjában vagy márciusában az okozhatta, hogy a korábban a szovjet KGB tisztjeként „praktizáló” diktátor retteg az ukránok és főképp öngyilkos drónjaik támadásától – írja a The Sun az orosz Projekt tényfeltáró portál alapján.

Putyin az elmúlt években gyakran látogatott

a Sztálin által építtetett nyaralóba, ám Putyin 2022 februári inváziója óta az ukrán drónok több célpontra is lecsaptak Szocsiban főleg olajraktárakra. Putyin a dróntámadások veszélye miatt tavaly novemberében rakétákat telepített a kastélyba. A nyaraló saját templommal, borospincével, kaszinóval,  sztriptízbárral, arborétummal, jégpályával és komoly védelmi rendszerrel rendelkezett. 17 000 hektár erdő mellett repülési tilalmi zóna zárta el a nyilvánosság elől, biztonsági alagútrendszer is volt alatta.

A helyet sok orosz Putyin szerelmi fészkének tekinti,

partnerével, Alina Kabajevával és két kisgyermekükkel, a kilenc éves Ivannal és az ötéves Vlagyimirral használt. Az új műholdképeket közzé tévő Projekt szerint „A [Bocsarov Rucsejt földig rombolták. A diktátor ismerőse pedig megerősítette, hogy az elnök valóban fél délre repülni. Bár sokak szerint biztonsági aggályok miatt bontották le a palotát, lehet, hogy Putyin új és fényűzőbb kastélyt akar a helyére – az eddigieknél sokkal komolyabb bunkerrel felszerelve.

Exit mobile version